Apoteket informerer: sunde hjerter…

Apoteket informerer: sunde hjerter…

22. september 2013 - kl. 6:24 - af

Har du sendt dit hjerte en kærlig tanke i dag? Hjertet er en trofast arbejder. På en time slår det 4.200 gange, flere hvis du dyrker motion. Bare tænk hvor mange slag det bliver til i løbet af et liv. Hjertet modstår mange strabadser, men som alle muskler bliver det kun stærkere af at blive brugt. Det er svært at slå ud – men vi gør desværre ikke altid livet lige let for vores hjerte. Røg, fed mad og mangel på motion er alle med til at gøre hjertelivet hårdt. Langt de færreste er klar over at deres hjerte er anstrengt, fordi hjertet altid kæmper videre – indtil den dag det må give fortabt og pludselig går i stå…

Hjælp dit hjerte til et sundere liv.

De fleste kender opskriften: spis sundt, drop tobakken, motioner mere, men alt det der er jo hårdt og kan man så aldrig få en god bøf og et glas rødvin? Den gode nyhed er at et enkelt glas rødvin om dagen, faktisk kan være gavnligt for hjertet. I større mængder forsvinder den gavnlige effekt – så, som alt andet her i livet: alt med måde. Mådeholdet gælder også for den gode bøf og de fedtholdige madvarer. Hjerteforeningen og Diabetesforeningen har udgivet flere kogebøger om god og sund kost, der kan lånes på biblioteket.

Hvad der ikke må være mådehold omkring er tobakken. Selv ganske lidt rygning har overordentlig skadelig effekt, både for hjerte, lunger, immunsystem og dine omgivelser. Det kan være et stort spring at lægge tobakken fra sig, og det er hårdt arbejde – men der er hjælp at hente. Det er langt de færreste der kan vedholde et pludseligt stop, uden nikotinerstatning – og det er slet ikke nødvendigt. På apoteket og på kommunens sundhedscenter kan du få hjælp til at finde den løsning der kan hjælpe dig videre – uden tobak, til glæde for dig og dine nærmeste.

Har man lidt flere kilo på sidebenene end godt er, kan det være et mas at passe på sit hjerte, og er det nu det hele værd? Gør ikke arbejdet for din egen skyld, men for børn og børnebørn der ønsker at beholde dig i mange år endnu!

Næste søndag er det den årlige Hjertedag – på Sæby Apotek tilbyder vi fredag d. 27. september mellem 13 og 17 gratis blodtryksmåling.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer: sunde hjerter...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER