Medarbejderne på Danish Crown stemte nej

Medarbejderne på Danish Crown stemte nej

17. september 2013 - kl. 13:26 - af

Et flertal af medarbejderne i Danish Crowns svinekødsdivision har stemt nej til det forslag, slagteriarbejdernes tillidsrepræsentanter fremlagde for to uger siden.

Forslaget sigtede til at genetablere dele af den slagtesvineproduktion, der igennem de seneste år er forsvundet fra Danmark – og dermed sikre arbejdspladser i den danske slagteribranche. Men med et nej i dagens afstemning blandt slagteriarbejderne i Danish Crown, er der nu i stedet udsigt til et farvel til flere danske arbejdspladser.

– Som tillidsrepræsentanter var vi godt klar over, vi valgte en helt ny kurs med forslaget om, at vi som medarbejdere skulle investere i egne arbejdspladser. Men jeg skal ærligt indrømme, at vi gjorde det, fordi vi håbede på et ja for at sikre vores arbejdspladser, siger formand for Tillidsmandskollegiet Lars Mose, som også er fællestillidsmand på slagteriet i Horsens.

I løbet at den seneste uge har både CEO for DC Pork Jesper Friis og repræsentanter for ejerkredsen Erik Bredholt og Asger Krogsgaard, som også er hhv. Formand og næstformand for Danish Crowns bestyrelse, været på stuemøder hos ca. 6000 slagteriarbejdere i DC Pork.

– Selvfølgelig har vi mødt skepsis, men jeg synes også dialogen har været konstruktiv og har båret præg af, at man faktisk ønskede svar på spørgsmålene, siger Jesper Friis.

Men trods den konstruktive debat valgte et flertal af medarbejderne i dag at stemme nej til forslaget, og det vækker skuffelse hos Danish Crowns ejere.

– Principielt er det ikke medarbejdernes opgave at etablere svineproduktion. Men antallet af producerede slagtesvin i Danmark hænger nu engang uløseligt sammen med antallet af arbejdspladser, og derfor er det naturligvis ærgerligt, at afstemningen falder ud, som den gør, siger formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt.

Danish Crown vil i den kommende tid tage stilling til, hvordan man bedst muligt tilpasser kapaciteten til det antal slagtesvin, der nu og i den kommende tid skal slagtes i Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Medarbejderne på Danish Crown stemte nej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER