Alting har en tid..<br>..

Arkivfoto

Alting har en tid..
..

15. september 2013 - kl. 11:48 - af

Sådan er titlen på nok det største billede, er gået ud fra Finn Jakobsens atelier på Solsbækvej i Sæby. Billedet, hvis titel er en inspiration fra Det gamle Testamente, er nu kommet til Hørby Efterskole, hvor det ikke bare skal hænge en rum tid, men hvor det nu har fundet sin endelige plads – nemlig på de hvide vægge i efterskolens nyrenoverede bibliotek.

’Alting har en tid’ er et kunstværk, som er inddelt i fem akter, som hver symbolisere tidsafsnit, som også et menneskeliv er inddelt i. Alene det, at værket er opdelt i akter understreger det, at et menneske på sin vej gennem livet hele tiden kommer ud for, at noget skal afsluttes, mens noget nyt tager sin begyndelse.

– Vi er meget glade for, at vi har fået mulighed for at købe værket af Finn, siger forstander Mogens Vestergård Pedersen. Det rummer en masse liv og har nogle klare og flotte farver, der er med til at skabe oplevelsesrum på skolen. Jeg har allerede talt med elever, der har været tiltrukket af en af de mange figurer, der er i billedet, som de synes er spændende, når det handler om at få gang i fantasien, forklarer Mogens Vestergård Pedersen.

Lige efter sommerferien kunne skolen afslører skulpturen ’Livsvejen’, som også er udsmykket af Finn Jakobsen, ligesom han for et par år siden malede et billede med elementer fra netop Hørby Efterskoles historie og virke – en historie som Finn Jakobsen om nogen i sine 31 år som forstander på skolen har været en del af.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alting har en tid..
..'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger