Apoteket informerer – bumser – NIX PILLE

Apoteket informerer – bumser – NIX PILLE

8. september 2013 - kl. 0:05 - af

Plaget af bumser? Uren hud er et problem for mange, især unge mennesker. Det har ikke noget med dårlig hygiejne eller snavs at gøre. Det er hormonerne der spiller ind her. Uren hud rammer omkring 80 % af alle unge i mild til svær grad. Da det er hormonerne, som spiller ind her, er det svært at komme problemet til livs her og nu. Det kan være fristende at forsøge at klemme bumserne ud og dermed fjerne urenhederne, men det er ikke hensigtsmæssigt. I stedet bør man pleje sin hud, og anvende milde rensemidler til fedtet og uren hud morgen og aften, efterfulgt af en fugt givende creme, som ikke tilstopper porerne i huden.

Der findes ikke midler i dag, der med et snuptag kan løse problemet, men vi råder over en række produkter, som kan forbedre hudens tilstand. Ligeledes findes der midler, som kan bruges til at dække de værste af urenhederne. Er der tale om akne, findes der særlige lægemidler i håndkøb, som kan bedre på situationen, og er der tale om svær akne kan man søge læge, der kan ordinere lægemidler som kan hjælpe.

Nogle gode råd mod bumser er:
Vask huden morgen og aften med en mild og hudvenlig (pH under 7) sæbe. Skrub ikke huden – det gør det hele værre Plej huden med vandbaseret fugtcreme efter vask Lad være med at pille og kradse i huden – der er masser af bakterier på fingrene og under neglene. Brug kun hudplejemidler og make-up, som ikke tilstopper hudens porer. Tryk ikke bumser og hudorme ud. Søg læge, hvis du er hårdt ramt af uren hud og akne. Spis sundt og varieret, drik rigeligt vand og dyrk motion.

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer - bumser - NIX PILLE' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger