Stor fremgang for erhvervsklimaet i Kommunen

Stor fremgang for erhvervsklimaet i Kommunen

6. september 2013 - kl. 0:58 - af

Med en plads som nr. 39 i Dansk Industris undersøgelse af kommunernes erhvervsforhold, rykker Frederikshavn Kommune 32 pladser frem fra sidste år. En fremgang som skyldes en langsigtet erhvervsindsats og et tæt samarbejde mellem de lokale aktører, mener Erhvervshus Nord.

Da Dansk Industri i dag offentliggjorde deres undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, var det med stor fremgang for Frederikshavn Kommune, der er rykket 32 pladser frem som nummer 39 ud af 96. Kommunen har fremgang på 10 ud af 11 parametre, som DI måler erhvervsklimaet på i undersøgelsen, der er den hidtil største af erhvervsforholdene i de danske kommuner.

Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd, der er bestyrelse for Erhvervshus Nord udtaler:

– Vi glæder os over den store fremgang, som viser, at kommunen har lyttet til erhvervslivet. Det er et langt, sejt træk at arbejde med erhvervsudvikling og erhvervsvenlighed, og det har kommunen været gode til de seneste år. Resultatet kommer også af et tæt samarbejde, som vi skal fortsætte med i de kommende år, så vi i fællesskab kan skabe endnu bedre vilkår for vores erhvervsliv.

Den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden i kommunen er gået frem fra en plads som nummer 69 til 37. Fremgangen skyldes, at kommunen har et oprigtigt ønske om at skabe de bedste rammer for erhvervslivet, og det gode samarbejde mellem de lokale aktører, mener erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord Niels Christensen:

– Et tæt samarbejde mellem det arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske har som eksempel skabt gode resultater i forhold til at matche den rigtige arbejdskraft til virksomhedernes behov. Sidste år blev 34 højtuddannede ansat i lokale virksomheder også i brancher, hvor man normalt ikke tager højtuddannede. Det samarbejde skal vi fortsætte med, da den rigtige arbejdskraft er forudsætningen for, at vores erhvervsliv kan blive ved med at vækste, siger han.

Væksten i de lokale virksomheder betyder, at Frederikshavn Kommunes erhvervsliv er jobskabende og tilbage på cirka samme antal jobs som i 2008.

– Det går rigtig godt for erhvervslivet i kommunen. Blandt andet er der stor vækst i den maritime sektor, som i de kommende år bliver understøttet af havneudvidelser i både Frederikshavn og Skagen. Kommunen er en aktiv medspiller i forhold til at give virksomhederne de bedste vilkår for vækst, og det bliver der kvitteret for i årets undersøgelse, siger Niels Christensen.

Resultat for Frederikshavn Kommune i DI’s erhvervsundersøgelse

Kategorier 2012 2013
Samlet placering 71 39
Overordnet vurdering af erhvervsvenlighed 69 37
Kommunale rammevilkår 66 83
Infrastruktur 39 33
Arbejdskraft 74 59
Kommunal sagsbehandling 54 33
Skatter, afgifter og gebyrer 69 42
Fysisk planlægning 62 48
Brug af private leverandører 92 66
Kommunens image 75 60
Kommunens velfærdsservice 77 23
Information og dialog med kommunen 63 19

Læs mere her: http://di.dk/le13/Pages/Frederikshavn.aspx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor fremgang for erhvervsklimaet i Kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger