Voerså: Skt. Hans med indvielse på åen

Voerså: Skt. Hans med indvielse på åen

24. juni 2013 - kl. 0:17 - af

En kreds af foreninger i Voerså afholdt Skt. Hans fest, på den gamle krogrund i fællesskab. Voerså Byudvikling benyttede samtidig lejligheden til officiel indvielse af projekt 1, der i snart et års tid har omhandlet oprettelse af åbrinken, montering af stå- og siddetrapper samt en multifunktionsplatform, der kan skydes ud over vandet.

I sin indvielsestale var der stor ros til samtlige samarbejdspartnere plus frivillige på projektet fra formand Gynther Mølgård. Formanden for Voerså Borgerforening, Rigmor Sørensen, fik det ærefulde job, at klippe den røde snor og aflevere et bord- og bænkesæt, som var borgerforeningens officielle gave. Borgerforeningens formand roste også projektet i store vendinger, og mente det var et løft for byen udadtil samt et godt aktiv for byen og området.

Rejseleder holdt Skt. Hans talen
Claus Søeby var årets båltaler, og han fortalte her om sine erfaringer som rejseleder i Norge, Sverige og Finland, samt om hvordan man afholdt midsommer i disse lande. Forskellen var såmænd ikke så stor i forhold til vores egen Skt. Hans fest, men et var helt sikkert, og det var, at vi i Norden altid var gode til at få en fest ud af det. Selvfølgelig var der også før i tiden overtro i disse lande om hekse og trolde samt helligkilder, som menigmand ofrede gaver til.

Inden båltalen blev anderacet på åen sat i gang. Her kunne publikum i forvejen købe en lille nummereret gummiand og vinde diverse præmier.

Børnene var der også tænkt på. En hel masse almindelige kapsler var skjult i græsset, på den store plæne, og for hver kapsel børnene fandt, var det bare om at komme tilbage til målet og få udleveret en præmie – og på den igen.

Alt imens bålet brændte sejlede motorbåde frem og tilbage i åen med fakler, som blev holdt af frivillige børn, der gerne ville have en lille sejltur.

Rejsegilde
Allerede torsdag 20. juni var der blevet afholdt rejsegilde for inviterede personer på projekt 1. Her havde byudviklingen blandt andet inviteret embedsmænd og arbejdere fra Projektafdelingen i Frederikshavn Kommune, arkitekter, samarbejdspartnere og ikke mindst de frivillige damer, der hver torsdag 09.00 siden 13. august sidste år har stillet op med kaffe og kage til arbejderne på projektet.

I sin rejsegildetale fortalte formand Gynther Mølgård om projektets gang, og de besværligheder, der var opstået, på grund af det vejrmæssige. Formanden mente, projektet var hammerflot og gav Voerså by et stort løft, der kunne få folk til at bosætte sig i området, der er porten med den lange milde kyst og en rigtig god indgangsvinkel til Frederikshavn Kommune.

Formanden roste også Frederikshavn Kommune, for den store opbakning og flotte behandling, Voerså her havde fået. Fiskeriets LAG og Friluftsrådet fik også en stor tak med på vejen, på grund af det var dem, der havde finansieret store dele af projektet.

Til slut bad formanden alle rejse sig, og de omkring 50 fremmødte råbte et trefoldigt leve for projektet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså: Skt. Hans med indvielse på åen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER