Kort og kontanter med på sommerferien…

Kort og kontanter med på sommerferien…

13. juni 2013 - kl. 15:02 - af

Sparekassen Vendsyssel anbefaler både Visa/Dankort, MasterCard Kredit og kontanter til ferieturen.

Ferien står for døren, og den koster. Vi skal betale turen, men vi skal også bruge lommepenge. En del af udgifterne betaler vi hjemmefra, tit med vores Visa/Dankort, mens vi bruger resten af feriebudgettet på feriestedet. Derfor er det vigtigt at tænke sig godt om. Sparekassen Vendsyssel anbefaler, at danskere, der skal på ferie, medbringer både Visa/Dankort og MasterCard Kredit, som opbevares i hver sin pung, og kontanter. Så er der gode chancer for, at ferien bliver vellykket.

To kort

”Som udgangspunkt anbefaler vi, at rejsende medbringer to kort, nemlig Visa/Dankort, der er det mest brugte kort i Europa, og MasterCard Kredit, som er meget anerkendt i resten af verden og giver ekstra sikkerhed i form af en god rejseforsikring og nogle helt kontante fordele”, siger kortansvarlig Mette Grusgaard fra Sparekassen Vendsyssels afdeling i Skagen, og fortsætter:

”På et Visa/Dankort kan kortholderen maksimalt hæve 20.000 DKK inden for en periode af 30 dage og 2.000 DKK i kontant hævning pr. dansk døgn i udlandet. Da mange benytter deres kort til at betale rejsen, kan muligheden for at hæve jo sagtens være begrænset på feriestedet, hvis rejsen er betalt for under 30 dage siden. På MasterCard Platinum kan man hæve op til 50.000 DKK inden for 30 dage og 10.000 DKK i kontant hævning pr. dansk døgn i udlandet. På MasterCard Guld kan man hæve op til 30.000 DKK inden for 30 dage og 6.000 DKK i kontant hævning pr. dansk døgn i udlandet. Det vil derfor være optimalt at medbringe to typer betalingskort”, påpeger Mette Grusgaard.

Forsikringer

”De fleste af vores kunder vælger at medbringe to kort. Ikke mindst efter at MasterCard Kredit er blevet endnu mere udbredt, herunder også i Danmark. MasterCard Kredit har jo yderligere den fordel, at der knytter sig en række attraktive forsikringer til kortet. Her kan nævnes rejseforsikring, der dækker hele verden inkl. afbudsforsikring og elektronisk forsikring mod funktionsfejl, men betingelserne afhænger af, hvilket kort – Standard, Guld eller Platinum – kunden vælger.”, understreger Mette Grusgaard.

Kontanter

”Vi anbefaler dog også, at de rejsende medbringer kontanter til taxaen fra lufthavnen, til rengøringshjælpen på hotellet og til andre småting. Tommelfingerreglen er, at valutaen skal bestilles mindst én uge før afrejse, og gerne to uger i forvejen. I sparekassen har vi naturligvis en beholdning af de mest gængse valutaer som euro, norske og svenske kroner, men op til sommerferien er der jo ekstra stor efterspørgsel, så vi anbefaler altid kunderne at bestille valuta i god tid. Det kan de gøre ved at komme ind i en af vores afdelinger, men pengene kan også bestilles i vores Netbank under ’Indstillinger’ – ’Bestil’, som findes på www.sparv.dk . Rejsende, der skal til feriemål uden for Europa, behøver ikke nødvendigvis at medbringe det pågældende lands valuta. I nogle tilfælde kan valutaen være meget svær at skaffe, og så kan den rejsende i stedet medbringe f.eks. euro eller US-dollars, som er gængse betalingsmidler i stort set alle lande”, slutter Mette Grusgaard.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kort og kontanter med på sommerferien...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER