Lokal virksomhed på vej til fiskeeventyr i Bangladesh

Lokal virksomhed på vej til fiskeeventyr i Bangladesh

10. juni 2013 - kl. 16:15 - af

Rejer og pangasius-fisk skal med nordjydernes hjælp forvandles til værdifulde eksportvarer for de lokale producenter i Bangladesh, det fortæller P4Nord.

Projekterne, som i samarbejde med Danida, bygger på social ansvarlighed og god kvalitet og derfor nogle helt andre principper end de, der førte til katastrofale bygnings-sammenstyrtninger i tekstilindustrien.

Det siger konsulent Lars Andersen, der driver virksomhed i Aalborg og København og ledte den nationale delegation, som Kølemadsen og KM Fish var en del af.

Virksomhederne Kølemadsen A/S i Hirtshals og KM Fish Machinery A/S i Dybvad har fået 4,8 millioner kroner i tilskud fra Danida til at opbygge to fiskeforarbejdnings fabrikker i Bangladesh.

”Der er stor efterspørgsel på folk med know-how og folk, der kan installere tingene, så derfor har vi kastet os over Bangladesh som marked”, siger daglig leder hos Kølemadsen, Steen Jeppesen, der forleden kom hjem fra den ugelange tur til Bangladesh.

Kølemadsen og KM Fish Machinery regner med, at projektet i Bangladesh vil fastholde og styrke den nordjyske beskæftigelse i deres egne virksomheder og i den gruppe på 10-15 andre firmaer i landsdelen, som leverer komponenter til fiskefabrikkerne.

”Nordjydernes tilgang til tingene er en fordel i udviklingslandene. Vi er ikke så nemme at feje af banen og rejser ikke bare hjem, når der er noget, der ikke kører som planlagt. Træskoene er sat ordentligt på, og der er den tålmodighed, der skal til, for at få succes på de markeder”, forklarer konsulent Lars Andersen.

Nordjyske og andre danske virksomheder har tidligere lært folk i Bangladesh nye og bedre fangstmetoder, og nu skal de så også lære at forarbejde fisken bedre, hvilket kan give det fattige land bedre eksportindtægter

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokal virksomhed på vej til fiskeeventyr i Bangladesh' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER