Rekordår for Madskoler i Danmark

Rekordår for Madskoler i Danmark

8. juni 2013 - kl. 0:07 - af

Knapt 2000 børn og unge får i sommerferien mulighed for at lære mere om sund mad, kost og motion. Det er ny rekord.

Lige nu er der 133 Madskoler registreret, men der kan nå at komme endnu flere. Det betyder at knapt 2000 børn får mulighed for at komme på Madskole i sommerferien i år, siger Line Damsgaard, der er projektkoordinator på madskolerne og konsulent hos Landbrug & Fødevarer, glad.

I sommerferien kan børn og unge mellem 8-12 komme på en uges madskole. Madskolerne afholdes i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000.

I Sæby holdes Madskolen på Sæbygårdskolen i uge 27 (1. til 5. juli), og tilmeldingsfristen er 16. juni.

Formålet med Madskolerne er at give børn og unge viden om kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give deltagerne værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til det naturlige valg. Det er endvidere målet, at deltagerne møder produkter fra dansk landbrug og lærer 4H (bedre) at kende.

I år har Madskolerne 10 års jubilæum og Madskolerne har netop slået deres egen rekord i antal skoler. Det betyder at endnu flere børn i hele landet kan få oplevelsen. Faktisk kan lige omkring 2000 børn komme på sommerskole i år.

Hvornår foregår Madskolerne?
Madskolerne foregår i dagtimerne mandag til fredag (Etniske Madskoler er mandag til torsdag). Madskolerne afholdes primært i skolesommerferien, men enkelte Madskoler afholdes også i efterårsferien og vinterferien. Basen for Madskolerne er et skolekøkken. I løbet af ugen præsenteres deltagerne for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner.

Hvad laver man på en Madskole?
På alle Madskoler er madlavning (herunder morgenmad, middagsmad, aftensmad og mellemmåltider), motion, forældreaften og gårdbesøg / fødevarevirksomhedsbesøg faste elementer. Herudover følger børnene på Madskolerne mindst ét produkt (fx svin, okse, mælk, frugt / grønt) fra jord til mave. Børnene lærer endvidere om sundhed, kost og ernæring. Som minimum bliver deltagerne bekendt med de 8 kostråd og lærer, hvad det vil sige at spise varieret.

Det er stadig muligt at tilmelde sig Madskolerne. Se kort over hvor, der er en madskole i dit lokalområdet her:

http://www.madskoler.dk/Tilmeld/Alfabetisk_oversigt.aspx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordår for Madskoler i Danmark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER