Ordet er frit: <br>Skole-politik

Ordet er frit:
Skole-politik

4. juni 2013 - kl. 0:01 - af

Den tidligere folkeskolelov lagde op til, at forældrene skulle have en afgørende indflydelse på, hvorledes deres folkeskole rent faktisk kom til at se ud IRL ( in real live).

I den standende diskusion om den nye folkeskolelov er forældrene ligesom blevet sombier, man ser lige igennem dem.

Nu har liste H ingen direkte adgang til de bestemmende på Christianborg og kan derfor ikke formå nogen i et eventuelt folkeskoleforlig til at vægte, dem der virkelig har ansvaret i følge grundloven for, at deres børn bliver ordentlig undervist – nemlig forældrene – får nogen som helst indflydelse på deres børns skolegang.

Også her er der en meget stor social slagside, der hvor forældre kan betale skolepenge, kan de få indflydelse – mange gange er det betingelsen for, at de overhovet kan komme ind på de små skoler, at de vil engagere sig.

Alle de forældre der må nøjes eller foretrække folkeskolen, de ser det ud til bliver ladt i stikken.

Både de forældre, der vælger den privateskole og de forældre, der gerne vil gøre en indsats i forældrebestyrelserne i skolebestyrelserne har i virkeligheden et behov for en kommunal håndsrækning.

Liste H foreslår at der oprettes et skolekontor for brugerne- der skal have til huse uden for rådhuset og være uafhængig af skole forvaltningen og af kommunaldirektøren til at bistå de verse forældre grupper med råd og vejledning – således, at de kan matche “systemet” i den kommende sikker ikke helt lette omstillingsfase skolen står i.’

Vi bør være hinanden behjælpeligt med at gøre os bedre.

Med. venlig hilsen

www.liste-h.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit:
Skole-politik'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER