Borgmesteren åbner stadsarkivets nye digitale veje

Borgmesteren åbner stadsarkivets nye digitale veje

4. juni 2013 - kl. 13:35 - af

Kom og oplev Stadsarkivets nye historiske tilbud til borgerne – Borgmesteren åbner stadsarkivets nye digitale veje – torsdag den 6. juni kl. 15.

Stadsarkivet giver borgerne er flere nye digitale kulturtilbud!

Ny hjemmeside med digital tilgang til de historiske dokumenter.

Stadsarkivet digitaliserer byråds- og mange andre kommunale protokoller, som bliver oversat fra den gotiske håndskrift, så indholdet kan læses af alle. Bl.a. er protokollen over borgerlige vielser 1858-1915 i Frederikshavn Købstad blevet oversat af en af vores flittige frivillige Henry Amnitzbøll, han har i øvrigt samtidig lige lavet et navneregister, så det er meget nemt at finde oplysninger i protokollen.

Projektet Din Digitale Danmarkshistorie, hvor de originale kilder fra 1870 tilgængeliggøres på hjemmesiden skrider godt frem. Mange af kilderne præsenteres med oversættelser af den gotiske håndskrift, så de nu også kan benyttes af skoleelever og borgere, som ikke mestrer den gamle håndskrift!

Der er opsat en touchskærm med oplysninger om arkivet og en skærm til søgning i arkivets samlinger på Borgertorvet, Frederikshavn Rådhus.

Alt det nye bliver præsenteret torsdag den 6. juni kl. 15-17. Stadsarkivet håber at mange vil være interesserede i at deltage i arrangementet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren åbner stadsarkivets nye digitale veje' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER