I flaskepostens fodspor til Sverige

I flaskepostens fodspor til Sverige

2. juni 2013 - kl. 0:47 - af

En lille fantastisk historie. En flaskepost afsendt i 2011 endte med et besøg på en lille ø i Göteborgs skærgård. Det var 3. a fra Stensnæsskolen, der i sidste uge tog færge og sporvogn og endte i Sverige, ligesom flaskeposten.

I 2011 havde indskolingen på Stensnæsskolen en tværfaglig uge med temaet ”Post”. Her blev der bl.a. sendt flaskeposter af sted for enden af molen på Voersaa havn. Rasmus Nielsen, dengang 0. klasse, var et af de børn, der kastede en flaske i vandet. Den blev nogle måneder senere fundet af den svenske lærer Carina Lofquist på øen Måvholmen, der er en naboø til øen Asperö, som børnene fra Stensnæsskolen endte med at besøge maj 2013.

Carina var lærer på Asperö, som er en lille ø med 450 indbyggere og en skole med kun 22 elever. Børnene, som er 6-10 år skrev breve til 0. klasse, og det endte med mange brevudvekslinger og et besøg fra den svenske venskabsklasse i Voersaa sidste forår. Nu var det så Stensnæsskolens tur til at rejse til Sverige, og det skete onsdag den 22. maj, hvor de drog ikke mindre end 15 forældre, 15 meget spændte børn og børnenes klasselærer Lisbeth Østergaard af sted til Sverige. De sejlede med Stena Line kl. 8 fra Frederikshavn og fik bl.a. tiden på færgen til at gå med en lækker morgenbuffet. og senere besøgte de kaptajnen, som til elevernes store overraskelse ikke stod ved et kæmpe ror og styrrede, men blot skulle trykke på nogle knapper ind imellem.

Da de kom til Sverige, blev de modtaget af Carina og 3 børn fra Asperö. Herfra skulle de med sporvogn ud til en lille færge, som skulle bringe dem ud til endestationen ”Asperö”. Her stod hele skolen og nogle forældre med flag og bød dem velkommen. De fik knus og kram og gik i samlet flok mod et forsamlingshus, hvor de skulle spise. Her blev de budt velkommen, og de fik givet dem lidt gaver; børnene fik en lille nøglering, vi havde lavet med svenske flag, og de to lærere samt skolens køkkendame fik en stor kurv med danske madvarer.

Forældre havde grillet kød, lavet salater, bagt brød og kage. Der var sørget for alt! Selvom det ikke altid er let at forstå det svenske sprog og sikkert heller ikke det danske, så stod munden ikke stille på de 40 børn, der grinede sammen og hurtigt forlod stolene for at komme ud at lege med hinanden på den grønne ø.

Der blev spillet fodbold, leget fangeleg og klatret på de mange klippesten, som øen bestod af. Senere var børn og voksne på et løb rundt på øen. Alle endte på byens flotte og forholdsvis nye skole, som var meget inspirerende. Den bar præg af børnenes arbejde og kreative produkter. Til sidst afsluttede de en fantastisk dag med en omgang rundbold. Selvfølgelig var det kun for sjov, men alligevel var det meget vigtigt for de danske børn, at de endte med at vinde over Sverige; (nærmest som en lille landsholdskamp).

Det var blevet tid til at vende tilbage til Danmark med enighed om, at det ikke var det sidste besøg, de havde gjort. Planen er, at de svenske venner skal komme her næste år og i mellemtiden må det blive til mange breve mellem Danmark og Sverige. Dog ikke med flaskepost.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I flaskepostens fodspor til Sverige' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER