Stabilt halvårsresultat for Danish Crown

Stabilt halvårsresultat for Danish Crown

13. maj 2013 - kl. 11:51 - af

Bedre priser og intenst fokus på omkostninger betyder, at Danish Crown kommer ud af første halvår med et resultat af primær drift tæt på en mia. kroner. Det er en stigning på fire pct. i forhold til samme periode sidste år.

Koncernen har i første halvdel af regnskabsåret 2012/13 haft en omsætning på 28,5 mia. kr. Det er en stigning på en mia. kr. i forhold til samme periode sidste år. Nettoresultatet på 714 mio. kr. er på niveau med sidste års resultat på 737 mio. kr.

Det stabile resultat skyldes dels lidt bedre priser på fersk kød, og dels at koncernens forædlingsselskaber med succes har fortsat arbejdet med at få de stigende priser på råvarerne til at slå igennem på detailmarkedet.

– Jeg er glad for, at vi har evnet at fastholde vores position i et udfordrende marked, siger CEO for Danish Crown Kjeld Johannesen.

Danish Crown er verdens største eksportør af svinekød, så derfor påvirkes markedsprisen på svinekød for første halvdel af 2012/2013 af, at både dollar og yen er svækket i forhold til euroen.

– Vi har i første halvår set et større udbud af svinekød på verdensmarkedet end forventet. Det påvirker selvfølgelig priserne på markedet – også hos Danish Crown og selskabets ejere, siger Kjeld Johannesen.

Kødbranchen har mærkbare sæsonudsving, og blandt andet den forsinkede grillsæson påvirker prisudviklingen ved indgangen til andet halvår.

Både i den svenske del af DC Pork og i polske Sokolow har første halvår bidraget særdeles positivt.

– De samlede forventninger til andet halvår er et resultat på niveau med 1. halvår på baggrund af en svagt faldende indtjening på fersk kød og forbedring af indtjeningen på DC Foods, siger Kjeld Johannesen.

Nøgletal for Danish Crown*

Mio. kr. 1. halvår 2012/13 1. halvår 2011/12
Omsætning 28.509 27.565
Resultat af primær drift 974 937
Periodens resultat 714 737
Balance 26.309 24.919
Egenkapital 5.240 4.939
Ansvarlig kapital i alt 5.745 5.993
Pengestrømme vedrørende drift 526 646
Pengestrømme vedrørende investeringer -612 -763
Andelshaverleverancer, mio. kg. 676 724
Antal medarbejdere 23.036 24.139

* Koncernregnskabstal incl. Leverandørselskabet Danish Crown AmbA

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stabilt halvårsresultat for Danish Crown' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER