Kendte nordjyder ruller Bibelen ud…

Kendte nordjyder ruller Bibelen ud…

26. april 2013 - kl. 0:03 - af

Minibus med fremtrædende personligheder kører Aalborg Stift tyndt som optakt til Danske Kirkedage. Se, hvad der sker i Sæby.

Et særsyn vil møde borgere i 18 forskellige byer i Aalborg Stift fra mandag til onsdag før Kristi Himmelfart. På torvepladser, ved springvand og foran rådhuse vil markante nordjyder såsom folketingspolitiker Birgitte Josefsen, borgmester Anny Winther og biskop Henning Toft Bro læse op fra Bibelen. I Sæby læser baptistpræst Bente Højriis op ved Torvet mandag den 6. maj kl. 15.30.

Der er tale om en ”rullende Bibelmaraton”, som netop begynder i Danmarks nordligste by og fortsætter på de nordjyske lande- og motorveje med minibus indtil onsdag den 8. maj sent på dagen, hvor sidste stop er i Aalborg.

Bag den rullende Bibelmaraton står Bibelselskabets stiftsudvalg i Aalborg Stift, som ønsker at gøre særligt opmærksom på Bibelens betydning i Danmark forud for DANSKE KIRKEDAGE, der afholdes med tusinder af besøgende i dagene 9.-13. maj i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

I alle byer, der besøges, er det kendte, lokale borgere, der læser et mindre tekststykke fra den nudanske oversættelse af Det Nye Testamente, Den Nye Aftale. Blandt alle, som møder frem for at lytte på, afholdes konkurrence om boggaver fra Bibelselskabets Forlag.

En undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Bibelselskabet i marts 2013, viser, at 62 procent af nordjyderne har en Bibel i deres husstand. Samtidig er Nordjylland den egn i Danmark, hvor den største andel af befolkningen ifølge undersøgelsen læser i Bibelen ”flere gange dagligt”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kendte nordjyder ruller Bibelen ud...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger