Bedste kvartalsregnskab i seks år

Bedste kvartalsregnskab i seks år

25. april 2013 - kl. 0:05 - af

Spar Nord indleder 2013 med et kvartalsresultat på 193 millioner kroner før skat. Det er bankens bedste kvartalsresultat siden 2007, og fremgangen skyldes ikke mindst en vellykket fusion mellem Spar Nord og den nu forhenværende Sparbank.

Spar Nords netop offentliggjorte kvartalsregnskab viser et resultat før skat på 193 millioner kroner svarende til en årlig egenkapitalforrentning på 12,7 procent. Kvartalsresultatet er det bedste i seks år og knap 35 procent bedre end resultatet for samme periode sidste år.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner regnskabet som opløftende, og han hæfter sig ved den mærkbare vækst i indtægterne, som Spar Nords nylige fusion med Sparbank har afstedkommet:

– Den vellykkede fusion med Sparbank er en af de væsentligste årsager til, at vi til trods for et udfordrende marked er i stand til at levere en pæn vækst og det bedste kvartalsresultat i flere år, siger Lasse Nyby.

Han henviser blandt andet til en fremgang i bankens nettorenteindtægter og nettogebyrindtægter på henholdsvis 17 og 29 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Omkostninger i ro
Spar Nords omkostninger lander i første kvartal 54 millioner kroner højere end i samme periode sidste år. Heraf kan 39 millioner kroner imidlertid henføres til øgede lønomkostninger som følge af, at Spar Nord efter fusionen med Sparbank og organisatoriske tilpasninger i dag beskæftiger 241 flere medarbejdere. Den øvrige stigning skyldes blandt andet it-omkostninger som følge af bankens øgede kundeantal og forretningsvolumen.

– Vores omkostninger stiger i første kvartal en anelse mindre, end fusionen med Sparbank egentlig berettiger, så også på den front er vi ganske tilfredse med kvartalsregnskabet, uddyber Lasse Nyby.

Nedskrivningerne lander i første kvartal på 109 millioner kroner og er dermed på niveau med forventningerne om en nedskrivningsprocent på 1,0.

– Der er tale om et betydeligt fald i nedskrivningerne sammenlignet med forrige kvartal, men det er stadig et betydeligt niveau, som altovervejende kan henføres til vores erhvervskunder, siger Lasse Nyby.

Konjunkturer udfordrer
Den lave vækst i samfundsøkonomien betyder fortsat, at danskernes efterspørgsel efter bankudlån ligger på et relativt lavt niveau, og det er ifølge Lasse Nyby en af bankens store udfordringer:

– Presset på vores udlånsvolumen fortsætter, og også derfor vil vi stadig være meget aktive i markedet for at tiltrække nye kunder til banken, pointerer han.

I kvartalsregnskabet fastholder Spar Nord forventningerne til hele årets basisindtjening før nedskrivninger og engangsomkostninger på 1,0 – 1,1 milliarder kroner.

Om Spar Nord
Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 84 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedste kvartalsregnskab i seks år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger