Ny konverteringschance til boligejerne

Ny konverteringschance til boligejerne

19. april 2013 - kl. 10:54 - af

Den seneste tids skuffelser over den økonomiske vækst har sendt renterne i gulvet og på ny gjort konvertering af boliglån historisk attraktivt. Det populære boliglån på 3 procent er lige nu tæt på alle tiders kursrekord.

Efter en periode med svagt stigende renter og forringede konverteringsmuligheder har boligejerne nu fået en ny chance for at konvertere boliglån på historisk attraktive renteniveauer. Det konstaterer Spar Nord i en ny analyse af konverteringsmulighederne for boligejere med fastrentelån.

Det er ikke mindst en række pauvre nøgletal for Europa og udsigten til dramatiske, pengepolitiske tiltag fra den japanske centralbank, der får renterne på fastforrentede boliglån til at dykke. Det betyder, at danske boligejere nu kan tegne et boliglån med afdrag på bare 3 procent i rente til et historisk attraktivt kursniveau på knap 99.

Netop 3 procents lånet er populært blandt boligejerne, og siden lånet åbnede i maj 2012 har danske boligejere og virksomheder tegnet lån for næsten 50 milliarder kroner i 3 procents lånet med og uden afdrag.

– Med de seneste ugers rentefald har boligejerne fået en ny chance for at konvertere på historisk attraktive niveauer, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm, der står bag bankens nye analyse.

– Rigtig mange boligejere kan med fordel konvertere til 3 procents lånet på det nuværende kursniveau. Det er værd at huske på, at 3 procent svarer til, hvad F1-renten blev fastsat til så sent som i marts 2009, men her er der altså tale om fast rente i hele lånets løbetid, uddyber han.

Store besparelser
Ifølge Martin Lundholm er det primært boligejere, der i dag betaler 5 og 6 procent i rente på deres boliglån, der skal overveje de aktuelle konverteringsmuligheder. Men også for boligejere med 4 procents lån i størrelsesordenen 1,5 millioner kroner og opefter står besparelsen mål med omkostningerne ved at konvertere.

Boligejere med et 5 procents fastrentelån på 1 million kroner med afdrag vil ifølge Martin Lundholms beregninger kunne spare 470 kroner efter skat om måneden og godt 157.000 kroner i hele lånets løbetid ved at konvertere til 3 procents lånet.

– Der er reelt ingen, der ved, hvor længe de attraktive konverteringsmuligheder fortsætter, så jeg synes, du som boligejer skylder dig selv at overveje, om du kan drage yderligere fordel af de ekstremt lave renteniveauer, der nu er vendt tilbage, anbefaler Martin Lundholm.

Så meget koster det at låne
Efter den seneste tids rentefald koster det i dag 3.850 kroner om måneden efter skat at låne 1 million kroner i et 3 procents fastrentelån med afdrag. Og selv om de variabelt forrentede lån på kort sigt er langt billigere, anbefaler Martin Lundholm som udgangspunkt 3 procents lånet.

– Jeg har arbejdet med rentemarkedet i 25 år, og set i et historisk lys er en fast rente på 3 procent på det nuværende kursniveau jo en gave fra himlen. Men når det er sagt, så er der heller ikke udsigt til, at renten på variabelt forrentede lån vil stige på kort sigt, så beslutningen skal i sidste ende bero på en meget individuel vurdering af temperament og risiko, uddyber Martin Lundholm.

Siden januar 2012 har danskerne i perioder også haft mulighed for at tegne boliglån på 3,5 procent i rente, men på grund af rentefaldene har det lån siden februar i år været erstattet af 3 procents lånet.

Om Spar Nord
Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny konverteringschance til boligejerne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER