Vejbump og chikaner til debat i Voerså

Vejbump og chikaner til debat i Voerså

13. april 2013 - kl. 0:07 - af

32 borgere fra Voerså og Lyngså-området havde taget imod tilbuddet, da borgerforeningerne i de to landsbyer havde inviteret Brian Pedersen fra Center for Park og Vej i Frederikshavn Kommune til Voerså, hvor mødet foregik i Voerså IFs klubhus torsdag 11. april.
Brian Pedersen kom hele vejen rundt, da han indledte med at fortælle om Teknisk Forvaltning, trafikchikaner, snerydning, Frederikshavns Kommunes Forsyning, vand, varme, el og renovation.

For år tilbage blev der i Voerså og Lyngså etableret 14 vejbump – 7 i hver by. Disse vejbump har hele deres levetid været voldsomt udskældte af både bilister og lokalbeboere. Bilisterne på grund af mange fik rygskader, og til tider hvor der opstod slitage og huller i bumpene, kunne bilerne få dyre skader. De lokale, der boede tæt ved vejen hvor bumpene lå, klagede over murene i husene revnede, og når store busser og lastbiler kørte over rystede billeder på væggen. De 14 bump er nu fjernet, og der planlægges 10 nye trafikregulerende foranstaltninger i form af chikaner, hvor det er planlagt at placere 5 i hver landsby. Chikanerne er så snedigt indrettet, at de kan skrues i asfalten og er derfor flytbare, hvis det på et senere tidspunkt viser sig, at den første placering er uhensigtsmæssig.

I øjeblikket ligger plantegninger ved politiet til endelig godkendelse, og efter planen er det meningen, at alle 8 chikaner skal være på plads ved udgangen af maj måned.
Brian Pedersen kom i skudlinjen denne torsdag aften – ikke blot måtte han redegøre for vejbump og chikaner, men måtte blandt andet også svare på spørgsmål om huller og vand på vejene, dårlig snerydning samt den meget presseomtalte placering af cykelstien fra Sæby til Lyngså på Solsbæksvej/Nordostvej. Til det sidste fortalte Brian Pedersen, at hvis cykelstien bliver ført hele vejen igennem til Lyngså, kommer det til at foregå i etaper, og ikke det hele på én gang.

De to borgerforeninger var vært ved fælles kaffebord.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vejbump og chikaner til debat i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER