Taksterne på Torvet er ikke byrådets problem

Taksterne på Torvet er ikke byrådets problem

6. april 2013 - kl. 0:25 - af

SaebyAvis.dk kontaktede i går Byrådsmedlem Brian Pedersen (SF) for at få hans mening omkring udeservering på Torvet og priserne på dette.

Brian Pedersen siger, at pengene jo går i Handelsstandsforeningens kasse, og at det derfor ikke er byrådets problem, da pengene jo ikke går i den kommunale kasse. Sæby har jo en særaftale, der er lavet speciel omkring Sæby og ”Amba’en”, som giver penge til Sæby Torv og dets vedligeholdelse m.v. oplyser han.

Men i sidste ende er det dog kommunen, der har fastsat prisen, og det kan Sæby Handelsstandsforening ikke ændre meget på.

Brian Pedersen slutter dog med at fortælle, at han skal have et møde med Handelsstandsforeningens formand Hans Ole Kalhøj, for at se på problemet, og hvad der evt. kan gøre for at løse dette, men umiddelbart lyder det til at Brian Pedersen mener, at prisen pr. kvm. er som den skal være – nemlig en fordobling fra sidste år.

Ligeledes har avisen talt med indehaveren af Torvekroen, Torben Pedersen, og han fortæller: ”Som tingene ser ud nu, har jeg 5 borde og 20 stole lige uden for kroen, men i højsæsonen, som for alle restauratørernes vedkommende drejer sig om 5 uger, må jeg max. opsætte 10 borde og 40 stole på Torvet, og det skal jeg betale 32.000 kr. for. Det er fuldstændig ude i hampen. Jeg kan slet ikke tjene de penge hjem på udeserveringen, ikke en gang når der er musik og underholdning på Torvet. Jeg skal ansætte ca. 1 ½ personale ekstra til udeserveringen, de skal have løn m.v. og kommer der så også en uge med regnvejr, ja så er det da helt umuligt.

Til sammenligning kan siges at Oste- og Fiskemanden, som ligeledes holder til på Torvet, dagligt kun skal betale 100 kr. pr. dag for deres tilladelse til at sælge ost og fisk fra Torvet.

9 kommentarer til “Taksterne på Torvet er ikke byrådets problem” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

9 kommentarer til “Taksterne på Torvet er ikke byrådets problem”

 • Hasse Christensen

  Det er da godt nok ikke så lille en stigning på de stade pladser. Kan godt forstå at interesserede handlende protesterer imod denne stigning. Kan godt se at de omkring liggende handlende for hvem der har interesse kan have en økonomisk gevinst heri, men med den pris der er betalt indtil dato, burde det kunne hænge sammen. Det går jo trods alt tilbage til handelsstandsforeningens kasse 🙂 . Så kære politikere, på dagsordenen igen med forslaget , og tilbage til det gamle

 • Hans Ole Kalhøj

  Til orientering – i forbindelse med den fastsatte pris omkring brug af
  udendørs arealer er det ganske som Brian Pedersen nævner – Det er
  byrådet som har fastsat de nævnte takster.Og det er netop DER problemet er.
  Handelstandsforeningen har på ingen måde interesse i – selvom midlerne
  tilbageføres til denne – at taksterne er så skyhøje som byrådet har vedtaget.
  Taksterne gælder jo iøvrigt for hele kommunen dvs. Frederikshavn og Skagen.
  Fakta er at hver restauratør er pålagt den høje afgift.Det er DER problematikken
  er.Den bør og skal ændres.
  Venlig Hilsen Hans Ole Kalhøj – Sæby Handelstandsforening.

 • Der er kun ET at sige, bliver det ikk lavet om,vil jeg håbe at byrådet tørster til sommer, og aldrig vil finde et bette godt stykke tøj på et gadestativ….
  Som turist i Sæby, hver sommer, er det da total miljø at sidde på torvet med en øl, og en gågade uden div tøjstativet og smykke stande, så kan i lige så godt lave en parkerings gade… Jammen lever det byråd kun på kontoret, oplever de slet ikk someren i Sæby ??

 • Kære Brian Pedersen

  Skal lige forstå denne artikel som Sæby avisen har skrevet..

  Du skriver i denne artikel https://saebyavis.dk/2013/04/04/byradet-ligger-s%c3%a6by-torv-%c3%b8de-hen-til-sommer/#comment-5801

  At det meste af det som er skrevet i denne artikel intet har med virkeligheden at gøre, da der er særlige regler for Sæby torv., hvor de opkrævede penge går retur til Sæby.
  Jeg vender tilbage med en redegørelse først i næste uge.

  Er det så disse svar som du giver i denne artikel som er din redegørelse ??

  For hvis det er dette syntes jeg det er tyndt…

  Der er jo ikke noget af det som du svare på i denne artikel som giver den opfattelse af at det du siger i den pågældende artikel intet har med virkeligheden at gør ???

  Der bliver blandt andet skrevet følgende :

  At flere af Sæbys Restauratører omkring Sæby Torv er pålagt en m2 pris på 600 kr. hvilket vil sige dobbelt takst end normalt. Er det ikke virkeligheden ??

  Så bliver der henvist til at det er byrådet som har pålagt denne høje m2 pris. Er det ikke virkeligheden ??

  Så bliver der fortalt at taksten på 600 kr. pr. kvm. er vedtaget med stemmer fra SF, V, C og Jeppe Kyk Løsgænger fra Skagen. Er det ikke virkeligheden ??

  Der bliver også fortalt hvordan de lokale politiker har stemt om forslaget, nemlig sådan

  Ole Rørbæk Jensen, Jørgen Tousgaard A, Birgit Hansen stemte i mod

  Brian Pedersen, Søren Visti Jensen, Lars Møller, Helle Madsen, Jens Porsborg Stemte for

  Er det ikke virkeligheden ???

  Til sidst skriver du at de penge som bliver indkrævet af kommunen bliver givet tilbage til Handelsstandsforeningen i Sæby da man har en særlig aftale med kommunen om dette.

  Hvorfor har man kun en særlig aftale med Sæby om dette ??

  Og hvis man har en aftale om dette hvorfor så ikke bare ha taksten så lavet som muligt så de forskellige restauratører har råd til at lave et liv i by om sommeren nemlig livet for de lokale men også for turisteren i vores dejlige midtby ??

  For som Handelsstandsforeningen i form af formand: Hans Ole Kalhøj siger. Så har selv de på ingen måde interesse i at taksten er så høj selvom midlerne tilbageføres til denne..

  Håber at høre svare så vi kan finde ud af hvad der er virkelighed og hvad der ikke er ??

 • Carsten Jørgensen, Chr. Rhuusvej 18, Sæby

  Jeg har læst ovenstående artikel tillige med den i Nordjyske Stiftstidende samt de øvrige kommentarer til samme. Det der er essencen og kernen til al det skriveri om betaling taksterne er politisk bestemt, fair nok. MEN lad os nu lige “blande” posen!
  Såvel Skagen, Frederikshavn og nu Sæby har negativ tilgang af indbyggere og det er i hvert fald IKKE positivt. Jeg siger ikke, at det kun har noget med taksterne at gøre, men hvis man ikke, i det mindste har noget at byde på i sommerperioden, ja hvad har man så at tilbyde turisterne på?
  – Skagen naturligvis diverse attraktioner, som man kan gå rundt og kigge på, sammen med sin kølertaske, med madpakker, sodavand og måske en dåseøl fra Tyskland!
  – Frederikshavn, en lang og uendelig Danmarksgade, formentlig blæsende og så en tur i Bangsboskoven med madkurven eller Pikkerbakken hvor man kan se til “næsten” Skagen og Sæby og sige der var engang et par hyggelige turistbyer!
  – Sæby, her har vi en hyggelige havn med gode spisesteder, Sæby Skov og ja, et flot Torv, nok kommunens flotteste, her var engang – liv og glade dage, hyggeligt samvær, for såvel unge som gamle og ikke at forglemme musik og underholdning og glade turister!
  Hvad har vi egentlig gang i her i hele vores ellers så dejlige kommune? Det er fair nok, at der bliver en eller form for betaling af stadeplads leje, men det skal da ikke være med sådanne beløb, at folk/forretninger “kvæles” eller initiativer går tabt og intet sker, hvem gider så, at komme, bare som turister, ikke mange vil jeg tro!
  Det har været særdeles positiv læsning, at nu er vores turristkontorer gået sammen i fælles fodslaw, her har man nu fundet ud af nødvendigheden af at samarbejde istedet for at modarbejde, det er bare STORT at konstaterer. Hvis politikerne kunne nå samme højde og begynde, at indse hvad der egentligt får folk til at besøge vores kommune fra Nord til Syd – dette uden politisk farve – så var eller så ville vi nå langt, i hvert fald ikke gå TILBAGE!
  Mit personlige indtryk er, at indbyggerne ii Skagen, Frederikshavn og Sæby er ved at være rigtig godt træt af, at det hyggelige i byerne er ved at blive ødelagt – godt og grundigt – af politik!

 • Dan H. Kristensen, Søvangsvej 13, Sæby

  Hvad er det vi søger, når vi som turist besøger et sted ?

  Det er da et sted som Torvet i Sæby, hvor der er mulighed for at sidde og nyde livet, samtidig med at man kan få skænket et glas øl – samt få lidt at spise.
  Jeg har kontakt med flere normænd, som er kommet her til Sæby hver sommer i 2 eller 3 uger, og det er hvert år de vender tilbage.
  Spørger man dem – hvad det er der får dem til at komme tilbage til Sæby år efter år – så svarer de alle.
  Det er jeres by, området, venligheden og ikke mindst stemningen omkring torvet, hvor vi kan mødes med lokale og få os et glas.

  Jeg er ikke klar over hvad en turist ligger af kroner på sådan en ferie, men det er mange penge vi taler om, der bliver brugt i byen og området.
  Lad os beholde turisterne, stemningen og det unikke torvemiljø, samt vore gode butikker.
  Er det ikke det vi alle ønsker ?

 • Hvis nu man tager det Brian nævner i ovenstående, så er det jo midler handelsstandsforeningen råder med eneret over, de skal betales af butikkerne, og ryger i foreningens kasse, kommunen har så frasagt sig al ansvar, kunne man så ikke med de indtægter fordele et tilskud til dem som har udeservering 😉 det har kommunen jo ikke noget imod … Blot en tanke …hvis det nu forholder sig som omtalt ….

 • Politisk brøler af værste skuffe! Store ord nuvel men desværre sandt, med de annoncerede gebyrstigninger på torvet dræber man et ellers velfungerende samlingspunkt i vores ellers så hyggelige by. Hvor mange steder kan prale af at have et torv som med initeritiv og en del arbejde, omdannes til “sydlandsk” udehygge for herboende men så sandelig især for vore turister, og hvor kan man være stolte af så mange glade mennesker hygger – uden ballade. Pas nu på ikke at dræbe alle forsøg og gode intentioner. Vi skal IKKE have en død og mennesketom midtby. Bare en strøtanke – ville det mon være tilfældet hvis vores torv lå i Frederikshavn!!!!!

 • Til Peter Brix.
  Der ER også torve i Frederikshavn og lige sådan i Skagen. Hvis du fulgte med i lokalnyhederne, ville du vide at taksterne gælder i alle tre byer. I Skagen og Frederikshavn handler det om både gågade og torve, og i Sæby er det “kun” torvet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Taksterne på Torvet er ikke byrådets problem' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER