Stort påskerykind på Voerså Museum

Stort påskerykind på Voerså Museum

2. april 2013 - kl. 13:48 - af

Det flotte påskevejr lokkede mange ud i solen, men de fleste var klædt godt på, for vinteren har ikke helt sluppet sit tag endnu. Voerså Museum havde valgt at holde åbent de to sidste påskedage, hvor vejret var rigtig godt, og det var der mange, der benyttede sig af og lagde vejen forbi.

For ganske kort tid siden fik museet et par flotte klenodier fra det tidligere Voerså Pottemageri indleveret. Her er tale om to urtepotter med originale stempler fra A. M. Strusholms tid i perioden 1894 – 1906. Urtepotterne var noget af det, som publikum kom for at se sammen med masser andre ting fra pottemageriet.

På de to åbningsdage kom der flere klenodier ind. Den tidligere krofrue, på den nu nedbrændte Voerså Kro, Tove Jensen, indleverede to skåle med påtrykt Voersaa Kro. Klenodierne er blevet brugt på kroen i perioden omkring 1930 og senere, da kaptajn Gunner Hjorth ejede kroen. Det var da også en glad formand for Lokalhistorisk Forening, Doris Nielsen, der modtog skålene, der straks blev udstillet og præsenteret for publikum.

Ikke blot den gamle skolestue var fyldt op med masser af udstillinger, men et sidegemak og ”Frøkenens Lysthus” var også taget i brug.

lokalhistorisk Forening for Voerså og Omegn holder til på museet og stod for udstillingen. Hele vintersæsonen har der været åbent hver tirsdag aften, og sæsonafslutningen finder sted tirsdag 16. april 19.00.

Alle er velkomne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stort påskerykind på Voerså Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger