’Om så det gælder…’ – Hørby Efterskoles musical

’Om så det gælder…’ – Hørby Efterskoles musical

24. marts 2013 - kl. 12:14 - af

”Der står en række pæle, som hver især blev støttet af en ryg”. Sådan lyder indledningsstofen til den sidste af de sange, der indgår i Hørby Efterskoles musical om den berømte Hvidstengruppe fra byen af samme navn.

Musicalen sætter fokus på historien om Hvidstengruppen fra den dag i 1943, hvor den lokale dyrlæge hverver Marius Fiil til modstandsarbejdet og indtil den 29. juni 1944, hvor tyskerne henrettede de otte centrale medlemmer af gruppen.

Musicalens budskab udtrykkes netop i linjen fra sagen ovenfor, hvor de døde pæle bliver symbol på undertrykkelse og ondskab, men det menneskelige – ryggen – bliver det stærke, hvorfor det er den menneskelige vilje til handling, bliver det bærende i tilværelsen.

– Det er jo ikke altid, vi kan bestemme, hvad der sker med os, men det man kan gøre noget ved er, hvordan man forholder sig til omstændighederne – og dermed til sit liv, siger lærer Helle Krogsgaard, der underviser i drama på Hørby Efterskole og har været med til både at skrive musicalen og iscenesætte den.

Musicalen tekster og musik er skrevet af skolens lærere og blev første gang opført i 1998. Sidste forestilling i denne omgang er i forbindelse med skolens elevstævne for tidligere elever, hvor det netop er det elevhold, der har 15-års jubilæum, som opførte musicalen første gang.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '’Om så det gælder…’ – Hørby Efterskoles musical ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger