Aktive Kvinder bag Matador-kulisserne

Aktive Kvinder bag Matador-kulisserne

28. januar 2013 - kl. 8:58 - af

“Matador-feberen” raser også blandt Aktive Kvinder i Sæby. De får nu lejlighed til også at komme ind bag kulisserne. “Matador bag Kulisserne” er nemlig titlen på det foredrag, Aktive Kvinder indbyder til søndag eftermiddag den 17. februar i Manegen – Sæby Kulturhus.
Foredragsholder er Ulla Houmann, der under indspilningen af Matador-serien i slutningen af 1970`erne var chef for Nordisk Films kostumeafdeling.

For tiden sidder det meste af Danmark igen foran tv-skærmene, da serien genudsendes for syvende gang. Interessen for “Matador” er stadig stor – og det både hos den aldersgruppe, der selv har oplevet den epoke, serien fremstiller, og hos de yngre generationer.

Ulla Houmann havde både det faglige og økonomiske ansvar for seriens kostumer i et tæt samarbejde med den Oscar-belønnede, nu afdøde, svenske designer Ulla-Britt Søderlund.

Ulla Houmann har til sin foredragsrække fra DR fået stillet en righoldig lysbilledserie til rådighed. Med den som udgangspunkt fortæller hun om de overvejelser, der lå til grund for valget af de forskellige rollers personlighed, hvordan man fandt frem til den tids mode, og hvad man uden ord forsøgte at udtrykke med kostumerne.
Ulla Houmann krydrer desuden foredraget med sjove, pudsige episoder og begivenheder både foran og bag kameraerne under optagelserne.

Foredraget ventes at blive et tilløbsstykke, så tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 12. februar. Også ikke-medlemmer er velkomne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aktive Kvinder bag Matador-kulisserne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER