En aften i selskab med Knud Holst

En aften i selskab med Knud Holst

23. januar 2013 - kl. 9:10 - af

Sidste onsdags foredrag i Nordjyske Banks mødelokale havde samlet mange interesserede tilhørere. Anmelder ved Nordjyske Stiftstidende fortalte med stor entusiasme om Knud Holsts forfatterskab og om sit venskab med denne vendsysselske forfatter. Første del af foredraget omhandlede Knud Holst som lyriker især og som en fin novelleforfatter. Alle fik lov at se med i nogle få eksempler af hans digte fra starten i 60’erne og til hans død i 1995. Henneberg krydrede undervejs med anekdoter om sine mange år som Knuds kollega og ven.

Efter pausen blev der lejlighed til at stille spørgsmål. Meget naturligt kom talen ind på Holsts opvækst i et indremissionsk hjem i Try Torslev sogn. Ligeledes var det naturligt at spørge ind til Holsts forhold til datteren Hanne-Vibeke Holst, der netop nu arbejder på en bog om sin far. Henneberg mente selv, at han og hans kone ville være kronvidner i samme bog. Hertil kunne Thorkild Søndergaard supplere med meget friske erindringer fra efteråret 2012, hvor han tilbragt to dage sammen med Hanne-Vibeke Holst på ture omkring Try, hvor Knud blev født og levede sine barndoms-og ungdomsår. Hanne-Vibeke var tydeligt berørt over gensynet og har siden fået billeder tilsendt af Thorkild Søndergaard. Det bliver spændende læsning!

Det blev en fin aften, og de mange tilhørere i Sæby Kunst- og Kulturforening blev meget klogere omkring vores vendsysselske forfatter, Knud Holst, der fortjener at blive husket som den, der altid var sig sine rødder bevidst.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En aften i selskab med Knud Holst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER