Politiets biler og motorcykler får nyt udseende

Politiets biler og motorcykler får nyt udseende

5. januar 2013 - kl. 12:03 - af

Nye, stærke farver med refleksvirkning skal fremover gøre politiets uniformerede patruljebiler og motorcykler mere synlige i gadebilledet.

Det bliver nemmere at få øje på politibiler og -motorcykler i fremtiden, når de i løbet af de kommende år udstyres med nye striber – de såkaldte ’stafferinger’, der både visuelt og i omfang fylder mere end de gamle.

De nye stafferinger er gule og blå og har refleksvirkning. Inspirationen til det nye udseende er hentet fra norsk, svensk og engelsk politi – i overensstemmelse med de europæiske retningslinjer for udrykningskøretøjer.

Ønske om mere sikker markering
”Der har de senere år været et udbredt ønske i dansk politi om en tydeligere og mere sikker markering af politiets patruljerende køretøjer og motorcykler. Udover at gøre politiet mere synligt i gadebilledet, vil det øge sikkerheden og trygheden både for borgerne og for politiet selv, at bilerne er nemmere at se under f.eks. udrykningskørsel, eller når de holder på et ulykkessted,” siger Michael Engell Olsen, Politiinspektør og chef i Center for Flåde -og Materielstyring i Rigspolitiet.

Den nye staffering gælder for nye patruljebiler og motorcykler, der leveres efter 1. januar 2013 samt for eksisterende motorcykler op til to år gamle. Det kommer derfor til at tage noget tid, før hele den patruljerende vognpark har fået nyt udseende.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiets biler og motorcykler får nyt udseende' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER