Finansbureauet: Slip med 0 procent i skat

Finansbureauet: Slip med 0 procent i skat

26. december 2012 - kl. 0:42 - af

Takket være finansloven er det muligt at slippe helt og aldeles for at betale indkomstskat.

Den nyligt vedtagne finanslov bød på en annullering af ekstra afgift på fedt og sukker og på en forhøjelse af bundskatten. Men det er fuldstændig uinteressant. Hvad der derimod er yderst interessant er, at finansloven åbnede op for, at man helt og aldeles kan slippe for at betale indkomstskat.

Som led i finansloven blev Ligningslovens §33 A nemlig genindført. Og dermed åbnes der op for en gigantisk skattefinte. En skattefinte som er opstået i bestræbelser på at lukke et andet skattehul. Da Danmark for nogle år siden opsagde dobbeltbeskatningsaftalen med Frankrig og Spanien lukkede de et kæmpe skattehul, hvor danske pensionister kunne undslippe sig dansk skat af pensionsudbetalingerne ved at bosætte sig i et af de ovennævnte lande.

Men helt uforvarende kom de til at åbne op for en helt ny genvej til fuld skattefrihed. En genvej som de først for nylig lukkede – men som de altså nu reelt har åbnet igen.

Genvejen finder man som nævnt i Ligningslovens § 33 A. Denne lille undseelige paragraf giver mulighed for at få skattenedsættelse for løn optjent ved ophold i udlandet i mindst 6 måneder.

Efter ligningslovens § 33A kan man få skattenedsættelse for løn optjent ved personligt arbejde som lønmodtager under ophold uden for riget i mindst 6 måneder. Og man behøver ikke opgive sin hjemlige privatadresse eller tilknytningsforhold til Danmark for at opnå skattenedsættelsen. Man må sågar befinde sig i Danmark i gennemsnitligt en uge om måneden i perioden.

Skattenedsættelsen udgør halvdelen af skatten, hvis Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med det pågældende land, som man tager ophold i. Hvis Danmark ikke har en beskatningsaftale med det pågældende land, er der derimod fuld skattenedsættelse.

Danmark har dog efterhånden fået dobbeltbeskatningsaftaler med langt de fleste lande rundt om i verden. Men med nogle få bemærkelsesværdige undtagelser. Herunder Frankrig og Spanien, hvor Danmark opsagde dobbeltbeskatningsaftalen pr. 1/1 2009.

Ved at pakke sin kuffert og sin bærbare computer og udføre sit arbejde på en solbeskinnet altan i en lejlighed på Costa del Sol eller Cote d’Azur, kan man altså fuldstændigt undslippe sig dansk indkomstskat i 6 måneder. Og da man først bliver skattepligtig i Spanien eller Frankrig efter 183 dage,  kan man også slippe for at betale spansk eller fransk indkomstskat i denne periode. Og dermed er skattefritagelsen altså fuldkommen.

Direktør Michael Nielsen fra Care Udland, der har specialiseret sig i skat på tværs af landegrænser, siger god for muligheden for skattefrihed. “Når du bliver udstationeret, er der mulighed for, at du kan blive skattefri til Danmark efter Ligningslovens §33 A. Når du flytter til eksempelvis Spanien, er du først fuldt skattepligtig til Spanien, når du har opholdt dig dernede i mindst 183 dage ud af et kalenderår. Herved opstår muligheden for, at du hverken betaler skal til Danmark eller til Spanien”, bekræfter han.

Og Michael Nielsen fortæller, at skattefriheden i princippet kan forlænges uendeligt. “I princippet kan man dog lade sig udstationere med det samme igen, og eksempelvis skifte en tilværelse i Frankrig ud med en tilværelse i Spanien, eller visa versa, i en ny seks måneders periode. Dermed kan man reelt opnå total skattefrihed i et helt år. Har man lyst til at gentage proceduren året efter, er der heller ikke noget til hindring for dette”, fortæller Michael Nielsen. Så reelt set har man altså muligheden for helt og aldeles at slippe for at betale indkomstskat i så mange år, det måtte være.

Der er dog mange faldgrupper på vejen til skattefrihed. “Skattefriheden kræver dog et helt særligt set op. Derfor er det vigtigt at have rådgiver med på sidelinjen”, advarer Michael Nielsen fra Care Udland, som derfor har lavet en rådgivningspakke for lønmodtagere, der ønsker at benytte sig af denne ret unikke mulighed for skattefrihed.

Det er kun lønmodtagere der kan benytte sig af muligheden. Og foruden at være lønmodtager kræver det selvfølgelig også, at man får både arbejdsgiver og familie med på legen. Men selvom det måske lyder som om det kun er en lille snæver gruppe af mennesker, der vil kunne benytte sig af muligheden for skattefrihed ved arbejde i udlandet, er det formentlig flere end man lige tror. Rigtig mange arbejdsfunktioner kan fint udføres, blot man har internetadgang. Og da reglerne åbner op for, at man gennemsnitligt kan være i Danmark 7 dage om måneden uden at miste skattefriheden, kan man med lidt planlægning formentligt få både mødeaktiviteter og familieliv til at passe ind i dagligdagen som “udstationeret”.

Selv om reglerne som sagt kun gælder for lønmodtagere, vil rigtig mange selvstændigt erhvervsdrivende også have mulighed for at benytte sig af ordningen. Man skal blot registrere sit firma som A/S eller APS og ansætte sig selv som lønmodtager, og så er døren åben.

Muligheden for skattefrihed begrænser sig ikke til udstationering i Frankrig og Spanien.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Se her eksempler på en række interessante lande, hvor muligheden for skattefrihed også kan opnås.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finansbureauet: Slip med 0 procent i skat ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger