Rekordmange julegaver er brugte i år

Rekordmange julegaver er brugte i år

18. december 2012 - kl. 10:07 - af

De seneste års kraftige vækst i brugtvarehandlen i Danmark sætter også sit præg på årets julehandel. Danskerne køber i år rekordmange brugte julegaver, og designermøbler topper indtil videre listen over årets brugte julegavehits. Det viser en ny undersøgelse fra Spar Nord og DBA.

Danskernes handel med brugte varer sætter igen i år rekord, og den samlede omsætning på brugtvaremarkedet ventes i år at lande et stykke over 100 milliarder kroner.

Udviklingen sætter også sit præg på årets julehandel, hvor handlen med de mest populære gavehits siden midten af november allerede er steget med over 50 procent.

Det viser en ny undersøgelse fra Spar Nord og DBA baseret på de godt syv millioner salgsannoncer, som DBA indtil videre har modtaget i år, og som svarer til omkring halvdelen af det samlede danske marked for brugtvarehandel.

Designermøbler er indtil videre det største julegavehit blandt de brugte varer. Alene handlen med designermøbler hos DBA er siden midten af november vokset med 63 procent svarende til en omsætning på omkring 25 millioner kroner i perioden.

– Siden finanskrisens indtog har vi set en betydelig del af danskernes handel flytte fra nye til brugte varer, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.

– Udviklingen hænger naturligvis sammen med vores generelle spare-humør. Men det skyldes formentlig også, at mange gerne vil vise politisk korrekt forbrugeradfærd ved at genbruge – også når det gælder julegaverne, fortsætter han.

Jens Nyholm henviser til, at mens brugtvarehandlen de seneste to år er vokset med 25 til 30 procent, så er detailsalget faldet fem år i træk. Alene de seneste to år er detailsalget faldet med omkring fem procent og ligger nu på 2004-niveau.

De største julegavehits
Efter designermøbler er det legetøj og spil samt accessories og smykker, som danskerne primært går efter i jagten på årets brugte julegave. I alle tre kategorier er handlen siden midten af november vokset med omkring 60 procent.

– Inden for de seneste få år har vi set, at det er blevet acceptabelt og endda populært at lægge brugte julegaver under træet. Mens handelen med varer som cykler og biltilbehør falder i juleperioden, kan vi omvendt se en markant stigning i handlen med varer som designermøbler, accessories og legetøj, der i år er højere end nogensinde, siger kommunikationschef hos DBA Simon Karsø. Han fortsætter:

– Og jeg tror, det handler om muligheden for at spare penge på julebudgettet samtidig med, at du kan give større gaver, end hvis du køber tingene fra ny.
I Spar Nord fremhæver Jens Nyholm, at mens der er rekordstor efterspørgsel efter brugte julegaver, så er interessen for at sælge og dermed omsætte varer til rede penge også stor:

– Nethandel har gjort det nemt at omsætte overflødige ting til kontanter, som du kan bruge til opsparing, forbrug eller måske julegaver. Og siden finanskrisen har både købere og sælgere været meget aktive på det her marked – ikke mindst op til jul – og derfor har vi også set brugtvarehandlen accelerere ganske kraftigt i de seneste år, lyder det afsluttende fra Jens Nyholm.

Om Spar Nord
Med flere end 320.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner. Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordmange julegaver er brugte i år ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER