Ordet er frit: Flytter SFOén fra Dybvad?

Ordet er frit: Flytter SFOén fra Dybvad?

27. november 2012 - kl. 0:02 - af

Efter en torsdag aften at have fået kaffen galt i halsen under læsning af Børne – og Ungdomsudvalgets referat af det ekstraordinære møde den 22.11.2012 undrer det os, om SFOén flytter til Hørby.

Under læsning af referatet hvori står ”alle børn vil få et SFO tilbud i tilknytning til Hørby-Dybvad skoles Afdeling i Hørby” undrer det os, hvor i regnearket fra sidste ekstraordinære møde det stod, at SFO tilbuddet skulle placeres i Hørby og hvad er der er sket med de veletablerede lokaler i Dybvad. Ydermere undrer det os, hvor i Hørby børnene skal have deres SFO tilbud og i hvilke bygninger man påtænker at lave bygningsmæssige tilpasninger og en evt. tilbygning og hvor i sparekataloget findes pengene til disse tiltag?

Er det relevant at finde ud af hvor stor indflydelse den store stigning i pris (fordobling) for Hørbyborgerne vil få på antallet af indmeldinger i Hørby-Dybvad SFO i Hørby?

Prisen vil pr. 1. April 2013 være 1855,-kr for en fuldtidsplads i SFO.

Når man skriver ” den nuværende kørsel skal tilpasses pasningstilbuddet” stiller vi os undrende over hvad dette indebærer og vil finansieringen forblive kommunal eller vil der blive en evt. brugerbetaling.

Når man påtænker, at flytte SFOén til Hørby er det vel også en trussel mod børnehaven i Dybvad, da det for nogle forældre vil synes lettere, at aflevere mindre søskende i børnehaven i Hørby. Tilflyttere til området vil også finde det lettere at bosætte sig i en by, hvor der er både børnehave og SFO. Bæredygtige lokalsamfund bør vel være et vigtigt begreb i denne debat og bør derfor også være en del af konsekvensbeskrivelsen.

Uanset partifarve kan man kun give socialdemokratiet ret i, at det er en yderst sparsom konsekvensbeskrivelse der er lavet set i forhold til den betydning det har for de mennesker der bliver ramt.

Derfor mener vi, at det er relevant at komme rundt om så mange scenarier som muligt, inden man på det næste ekstraordinære møde den 11.dec vedtager at flytte SFOén fra Dybvad til Hørby.

Bianca Svendsen og Klaus Nielsen
Undrende forældre

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Flytter SFOén fra Dybvad?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER