Timing en by i Rusland hos Park og Vej

Timing en by i Rusland hos Park og Vej

24. november 2012 - kl. 0:42 - af

På søndag indbyder Sæby Handelsstandsforening til søndagshandel og juletræstænding på Sæby Torv. En tradition der plejer at samle mere end 500 lokale på Torvet til en hyggelig søndag eftermiddag i familiens tegn. Men i år bliver det nok knap så hyggeligt.
Som SaebyAvis tidligere har nævnt, har Frederikshavn Kommune samt Park og Vej besluttet, at træerne på Torvet, som tidligere har udgjort en del af juleudsmykningen, i år skulle fældes og erstattes af andre pæne træer, der nu kan vokse sig store på Torvet i Sæby.
Så langt så godt, men hurtigt må man undres. Siden medio september har der ikke været aktiviteter på Torvet, og muligheden for at få dette projekt sat i værk har derfor umiddelbart været til stede, men det til trods trækkes projektet frem til ugen før julehyggen, julestemningen og ikke mindst julehandlen, og her er det så, logikken forsvinder.
Hvorfor lige nu i stedet for tidligere eller til foråret, men nej beslutningen var taget, og sådan skulle det være.

Handelsstandsforeningens formand Hans Ole Kalhøj fortæller: ”Vi rettede, da vi blev opmærksomme på dette projekt, henvendelse til Park og Vej, for at høre om planerne, da det bekymrede os lidt, at det lige skulle være nu, med ombytningen af de gamle træer, så tæt på julen i vores dejlige by.
Dog blev vi af projektets leder beroliget med, at der ingen ko var på isen, da de nok skulle blive færdige inden, og at de nye træer ville være af samme beskaffenhed, som de tidligere.
Vi foretog os derfor ikke yderligere, da vi jo naturligvis har tiltro til de mennesker, der skal udsmykke byen, men blev dog lidt bekymrede i starten af den snart forgangne uge, da vi kunne se, at projektet ikke helt skred frem, som ønsket.
Derfor rettede vi endnu engang henvendelse til projektlederen, der forsikrede os om, at der var styr på det, og at det højeste kom til at dreje sig om, at der ville mangle enkelte sten omkring træerne, når juletræet søndag skal tændes.
Dette er så imidlertid ikke det, der er sket, og Torvet står nu halvfærdigt hen, med manglende brosten og fliser, samt afskærmning, som ikke er fjernet, hvilket jo ikke er tilfredsstilende.
Vi kan dog intet stille op, og det har på ingen måde været muligt for Handelsstandsforeningen at gøre noget, udover det vi allerede har gjort”, slutter en tydelig skuffet formand for Handelsstandsforeningen, Hans Ole Kalhøj.

Træer af samme beskaffenhed
I forbindelse med denne ”operation” lovede Park og Vej ligeledes træer af samme kaliber som tidligere, men også her er man rendt fra sit ord. De nye træer er langt fra lige så store og stærke som de gamle, hvilket resultere i, at den nye julebelysning ikke kan hænge i disse træer i år, de er ganske simpelt for klejne til den store mængde lys og dermed vægt, oplyser Bjarne fra Søren Jensens Eftf., der står for opsætningen af byens nye smukke belysning.
Disse lys kommer nu til at pynte andre steder i byen, således at julebelysningen kan tændes som vanligt søndag, hvor byens butikker alle er åbne fra kl. 12-17 og med juletræstænding kl. 16, hvor julemanden forinden ankommer til Torvet for fuld musik.

7 kommentarer til “Timing en by i Rusland hos Park og Vej” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Timing en by i Rusland hos Park og Vej”

 • C.Christoffersen

  Ihh…altså, hvor er det kommunalt. Man skulle næsten tro, at det var gjort i misundelse, for at ødelægge vores fine og hyggelige torv, her op til jul. Håber der er nogen kommunalt ansatte, som sidder med røde ører nu. Der var ikke sket spor ved, om man havde ventet til efter jul. Skaderne var ikke blevet værre eller større af det.
  Virkeligt dårlig stil…

 • Peter Jæger Christensen

  Jeg tror at der er mange som jeg, der synes at julen starter tidligere og tidligere år for år.

  Havde det da ikke været mere passende at man tændte julebelysningen den 1. søndag i advent i lighed med, at man tænder det første lys i advendtkransene i hjemmene.

  I så fald har man da lavet en god timing, så vidt jeg kan se.

  God jul
  Peter

 • kan kun sige at det er typisk for Frederikshavn kommune, de tænker mere på sig selv, end på os herude i de små samfund, sørgeligt … men vi må få det bedste ud af vores hyggelige tradition, og det skal nok blive godt og flot som sævanligt …

 • Pernille Kragkær

  Man må rent faktisk også fælde træer i januar.
  Præcis der havde jeg nok foretrukket træfældningen. Men 30 sekunder før jul forstår jeg nok ikke… Men næste jul er vi nok klar igen, bare med små træer og få lys.

  Vi ses til julelystændingen i eftermiddag
  Venligst Pernille

 • Peter har fuldstændig ret i at julen komme tidligere og tidligere, hvorfor ikke vente til første søndag i advent så havde der ikke været noget problem med torvet..

  Jo træerne er ikke så store som de andre, men…helt ærligt hvorfor ikke glæde os over i Sæby at der bliver lavet noget nyt og flot på vores torv 🙂

  Det er en måned til jul, hvor er jeres julestemning dog henne… Lad dog ikke kommunen ødelægge jeres jule humør, om træerne er store eller små er da lige meget, der skal nok blive julet i Sæby alligevel.

  Find Sæby ånden frem i stedet for at gøre alt så negativt.

 • Richard Andersen

  Jeg sender en varm tanke, til de meget flittige anlægsgartner, som knokler på torvet for at blive færdig.Lige meget hvornår man kommer forbi, så arbejder de på høj blus,jeg synes de fortjener stor ros!!! Venlig hilsen Richard Andersen Kirkegårdsassistent

 • Hold da op for nogle flotte juletræer folkene fra Park & Vej har fundet til os i år. Og sikken flot julebelysning der er kommet op. Så overlever vi nu nok også at der mangler en 3-4 træer der ikke er kommet lys i i år.
  Og så kan det altid diskuteres om hvorvidt timingen var den allerbedste. Jeg ville nu nok også have ventet til tidlig forår, men der var vel en grund til at det absolut skulle være nu.
  Men nyd nu den flotte julebelysning, den kan vi godt være stolte over

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Timing en by i Rusland hos Park og Vej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER