Baptistkirkens syn på vielse af homofile

Baptistkirkens syn på vielse af homofile

24. november 2012 - kl. 9:28 - af

Efter Folketingets vedtagelse af en ny ægteskabslov, der tillader kirkerne at vie par af samme køn, er Baptistkirken i Danmark kommet med flg. udtalelse:

”Homoseksuelle bør omfattes med samme kærlighed og respekt som ethvert andet menneske. Ægteskabet er dog iflg. Bibelen en relation mellem en mand og en kvinde. I Bibelen findes ikke belæg for at vie to mennesker af samme køn, hvorfor Landskonferencen ikke anbefaler menighederne at vie eller velsigne homoseksuelle par.”

Samtidig har Landsforeningen opfordret de enkelte menigheder, som er selvstyrende, til, enkeltvis, at tage stilling til dette spørgsmål.

På forhandlingsmødet den 18.november enedes Sæby Baptistmenighed om flg. udtalelse ang. de homofiles plads i menigheden:

”Vi vil i Sæby baptistmenighed ikke vie eller velsigne homofile par. Men homofile, både enkeltpersoner og par, er velkomne i menigheden og være medlemmer på lige fod med andre. De kan også sidde i menighedsrådet. Præster, der ansættes, må tjene i overensstemmelse med dette syn.”

På forhandlingsmødet blev det endvidere besluttet at holde kirken åben i dagtimerne i fremtiden, med start i løbet af januar, så interesserede kan komme og lære byens eneste fri kirke at kende.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Baptistkirkens syn på vielse af homofile' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger