Realdaniafonden klar med 13 mill. til Nellemanns Have

Realdaniafonden klar med 13 mill. til Nellemanns Have

19. november 2012 - kl. 0:20 - af

Nic. Nellemans Fond søger Frederikshavn Kommune om støtte til Nellemanns Have i Sæby til realisering af et projekt om reetablering af haven i samarbejde med Realdaniafonden. Projektet har til formål at bringe haven og driften af denne ind i en ny, spændende og økonomisk bæredygtig fase til gavn for haven, borgerne i Sæby og hele Frederikshavn Kommune.

Nic. Nellemans Fond har sammen med Nellemanns Haves Venner med assistance fra Niras udarbejdet en visions- og forretningsplan. Det er til realiseringen af denne plan, at støtten søges. Udarbejdelsen af planen er finansieret af Realdania-fonden.

Planen for Nellemanns Have omfatter følgende initiativer i haven:
• Etablering af en foreningshave med et foreningshus, som skal være samlingssted for havens frivillige
• Sø scene. Etablering af en flydende scene ved søen, hvor skrænten ned mod søen optimeres til siddepladser. Der etableres vandfald i søens ene ende med sti/bro over
• Etablering af dyrkningshave, hvor små parceller indrettes til mindre dyrkningsklare jordstykker
• Etablering af legeskov, hvor der opsættes naturinstrumenter
• Paradisæbleparken vil blive udbygget
• Picnicområdet vil blive udbygget med blandt andet læbeplantning samt opsætning af borde og stole
• Overdrevet indhegnes og indrettes til får og geder
• Tilbagekøb af hus, renovering samt istandsættelse til foreningsdrift
• Tilbagekøb af hus, renovering samt istandsættelse til cafédrift

Caféen i Nellemanns Have vil blive den væsentligste indtægtskilde, som skal sikre havens vedligehold. Det er derfor vigtigt, at der findes en erfaren forpagter til kommende café og selskabslokaler i form af en restaurant. Det vil også være godt, hvis en kommende forpagter i forvejen er restauratør og derfor kan udnytte synergien og fleksibiliteten ved at have ansatte og administration i forvejen.

For den samlede reetablering af haven, som blandt andet inkluderer tilbagekøb af to ejendomme, er det samlede budget estimeret til ca. 15 mio. kr. ekskl. moms.

Det kan oplyses, at en ansøgning til Realdania p.t. er under udarbejdelse, men at fremsendelse af ansøgningen afventer kommunens stillingtagen til projektet.

For Realdania er det naturligvis et væsentligt opmærksomhedspunkt, at de lokale kræfter, Fonden og kommunen også bidrager økonomisk til realiseringen af planen, foruden at Realdania naturligvis i høj grad værdsætter det frivillige bidrag, som ”vennerne” udfører omkring havens daglige drift og uden hvilket, haven ej heller i fremtiden kan bestå.

Ansøgningen skal onsdag drøftes i Økonomiudvalget.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Realdaniafonden klar med 13 mill. til Nellemanns Have' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER