Ordet er frit: Skifergas i hele Vendsyssel

Ordet er frit: Skifergas i hele Vendsyssel

15. november 2012 - kl. 12:22 - af

Energiministeren har i juni 2010 givet licens til efterforskning af skifergas i et område, der dækker næsten hele Vendsyssel i en samlet periode på 6 år. Licensen er givet til Total E & P Denmark B. V. og Nordsøfonden. De vil hente skifergassen op vha. hydraulisk frakturering. Dette vil sige, at bore dybt i undergrunden, hvorefter der presses en blanding af vand, sand og tilsætningsstoffer ??? ind i skiferlagene under højt tryk.

Det franske firma TOTAL og Nordsøfonden har fået Wellperform ApS til at udarbejde en rapport: Efterforskningsboring – Vendsyssel 1, som er sendt til Teknisk Forvaltning 24/10-12. Dette kan jo næppe opfattes som en uvildig redegørelse i sagen, så jeg håber, at byrådet selv er undersøgende ift. hvilke erfaringer og konsekvenser skifergassen har haft i andre lande. I Totals eget hjemland Frankrig er Boring efter skifergas ikke tilladt. Der er mange andre eksempler fra udlandet… Ifølge Rapporten fremgår det at der skal bruges forholdsvis harmløse materialer til at pumpe ned i undergrunden. Dog nævnes Glykol som et farligere materiale (klasse 4).

Det fremgår ikke, hvor Total tidligere har haft succes med skiferboring, ligesom andre alvorlige spørgsmål står tilbage. Ifølge andre medier bruges der indtil 596 kemikalier i skiferboringer, hvoraf 30-70 % bliver tilbage i undergrunden efter endt boring. Kemikalier, der er kræftfremkaldende. Frederikshavn Kommune vil gerne fremstå som førende indenfor grøn energi. Lad dem starte med prøveboringer i Nordsjælland istedet for.. Det vil aldrig ske derovre alligevel !

Tanja H. Jørgensen

4 kommentarer til “Ordet er frit: Skifergas i hele Vendsyssel” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Ordet er frit: Skifergas i hele Vendsyssel”

 • Godt indlæg Tanja. (Også din uddybning på Skagens avis, Tak for det)

 • Ministeren har sagt, vi skal tænke os godt om ift. skifergas udvinding. Han har ret
  .
  Der er offentligt møde om emnet d. 22. nov. kl. 19.00 på Frederikshavn Gymnasium. Fagligt og sagligt belyses emnet fra flere sider.

  Byrådet klædes på løbende. Som i mange andre sager oplyses vi fra forskellige sider, og ja vi forsøges også påvirket af investorer osv. Det berømte lobby arbejde.

  Staten ejer undergrunden. Findes der gas overtager staten derfra.

  Min indgang til sagen som byrådsmedlem er, at vi skal tænke os godt om. Sagen skal belyses fra alle sider. Vi skal alle nuancere debatten og byrådet skal træffe beslutninger ud fra hensyn til vores borgere og kommunes ve og vel. Er det en tandløs tilgang? Nej det er den rigtige tilgang til tingene..

  vh. ¨
  Byrådsmedlem
  Birgit Hansen
  Socialdemokrat.

 • Helt enig med Birgit Hansen, potentialet her er enormt, men alle vinkler af de miljømæssige konsekvenser skal belyses på en professionel måde. Viser resultatet af de undersøgelser der bliver lavet, at der ved brug af den rette teknik ikke er fare for nogen miljømæssige skader, mener jeg ikke vi har råd til at lade denne chance gå forbi. Den næste opgave bliver at sikre Nordjylland i denne sag, således at vi får mest muligt ud af denne forretning, og her skal vi have vores dygtigste politikere på banen i et samarbejde på tværs af politiske holdninger.

 • nu håber jeg ikke i tror at de gør opmærksom på faren , den prøver de at skjule . der er ikke mange der har erfaring med det . så lad ikke nordjyderne være prøveklud . går det galt er hele områder forurenet . så pas på

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Skifergas i hele Vendsyssel ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER