Ordet er frit: <br>En rigtig Tousgaard!

Ordet er frit:
En rigtig Tousgaard!

10. november 2012 - kl. 17:24 - af

Tousgaards udfald mod Børne – og ungdomsudvalgets spareforslag illustrerer, hvordan Tousgaard arbejder politisk.

Tousgårds partifæller  i Økonomiudvalget har i forbindelse med  budgettet for 2013 været med til at pålægge B&U at finde godt 18 mio kroner i nedskæringer.

Tousgaard beder sammen med sit parti om en forhandling med Venstre, hvor han som betingelse stiller, at de to store partier alene løser kommunens økonomiske problemer. Intet er, som Birgit Hansen udtaler , helligt, men betingelsen er en omkonstituering, så Tousgaard og Socialdemokraterne kan få SF’s og De Konservatives formandsposter.

Det socialdemokratiske krav afvises, og vi ser efterfølgende ikke skyggen af Tousgaard ved forhandlingsbordet. Han og  partiet møder simpelthen ikke op.

De øvrige partier og løsgængere  (minus LA, som vælger at forlade forhandlingerne, men som dog anstændigvis møder op, da partiet bliver indkaldt) forhandler sig frem til  en løsning, hvor de 18 mio ( + 3 mio i gammel gæld) barberes ned til godt 8 mio, hvoraf de 4 mio er lavthængende frugter, som ikke udløser serviceforringelser.

Tousgaard kaster sig nu ud i en voldsom krititk af besparelserne. Især øgede takster og besparelser på fritidsdelen har hans bevågenhed. Han glemmer helt, at han i sine og sit partis  besparelseforslag til budget 2013 opererer med øgede SFO- takster på 3,5 mio (forligspartiernes takster stiger med 750.000) og nedskæringer på fritidscentre/klubber på 2 mio. (forligspartierne skærer 1,1 mio svarende til f.eks. en indskrænkning i åbningstiden på 1 time) . Derudover kritiserer han forligspartierne for manglende lokalkendskab, fordi det foreslås, at de små skolebørn i Hørby/Dybvad går i SFO i stedet for klub for at skabe en helhed og sammenhæng i børnenes hverdag. Det har længe været et højt prioriteret ønske fra skolebestyrelsens side.

Selv om Tousgaard ikke aner, hvor SFO’en fysisk skal placeres, maler han et skræmmebillede af kørselskaos frem og tilbage mellem Dybvad og Hørby. Hvorfra ved Tousgaard, at SFO 1 skal ligge i Dybvad? Han har jo ikke siddet med ved forhandlingsbordet.

Hvis Tousgaard af en ærligt hjerte kerede sig om Hørby, fritidscentre, klubber, takster m.v., så havde han sammen med sit parti bidt sig fast i forhandlingsbordet og med de 11 socialdemokratiske mandater i ryggen sat sit præg på budgettet. Det gjorde han ikke, fordi han havde andre valgtaktiske motiver.

Paul Rode Andersen

Byrådsmedlem SF

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit:
En rigtig Tousgaard!'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger