Hjerteforedrag i Manegen torsdag aften

Hjerteforedrag i Manegen torsdag aften

7. november 2012 - kl. 11:45 - af

Hjerteforeningen – Lokalkomite Sæby – og projekt Parat til Hjertestart afholder Hjerteforedrag torsdag, den 8/11-2012 kl. 19,00 i Manegen.

Aftenens program indeholder information om vigtigheden i, at Hjerteforeningen har midler til forskning i hjertekar-sygdomme.

Hjerteforeningen mener forskning er vigtig for at fortsætte den gode udvikling på hjertekarområdet, så færre rammes af en hjertekarsygdom, lavere dødelighed og bedre livskvalitet for hjertepatienter.

Hjerteforeningen samarbejder med andre organiationer om rygning og saltindhold i mad for at stå stærkere i det politiske arbejde.

Hjerteforeningen har en vision, der siger, at vi arbejder for et Danmark, hvor mennesker ikke dør unødvendigt af hjertekarsygdom.

Elsk Hjertet kampagnen har specielt fokus på kvinder og hjertekarsygdomme.

Hjertekramper er hyppigste årsag til hjertesygdom hos kvinder, men i modsætning til mænd finder man ikke forsnævringer i kranspulsårene hos kvinderne.
Forskerne ved ikke nok om kvindernes sygdom til at kunne behandle dem effektivt. Derfor bliver mange kvinder ved med at have brystsmerter samt angst og nedsat livskvalitet som følge af deres sygdom.
Resultaterne af forskningsprojektet vil kunne hjælpe disse kvinder ved at udvikle bedre metoder til at undersøge og behandle sygdommen og dermed give kvinderne et bedre liv.

Gitte Nielsen, Sæby, som er overlæge og klinisk lektor på Sygehus Vendsyssel, vil denne aften fortælle om behandling af hjertesygdomme i 2012 – herunder blodprop i hjertet og specielt om Kvinder og hjertesygdomme.

Efter foredraget vises en film om hjertelungeredning og du vil få mulighed for at få undervisning i hjertelungeredning.

Parat til Hjertestart i Frederikshavn Kommune er et samarbejdsprojekt mellem Hjerteforeningen, TRYGFONDEN, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune.

Projektets formål er at øge chancerne for overlevelse efter hjertestop, ved at så mange af kommunens indbyggere, som muligt, inden udgangen af 2013 har fået instruktion i hjertelungeredning.

Falder en borger om med hjertestop, falder chancerne for at overleve med 10% for hvert minut, der går, inden nogen gør noget for at få hjertet i gang igen. Omvendt er chancerne for at overleve et hjertestop 2-3 gange større hvis en medborger går i gang med genoplivning indtil ambulancen når frem.

Deltagere fra Parat til Hjertestart vil efterfølgende give undervisning i hvordan man gør, hvis behovet opstår.

Dørene åbnes kl. 18,30.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjerteforedrag i Manegen torsdag aften' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger