Onsdag rammer katastrofen Frederikshavn Rådhus

Onsdag rammer katastrofen Frederikshavn Rådhus

30. september 2012 - kl. 0:21 - af

Onsdag den 3. oktober vil kantinen på Frederikshavn Rådhus være gabende tom – rådhuset er blevet ramt af en katastrofe, og kantinen er blevet forladt. I stedet serverer Røde Kors nødhjælpsmad til de
ansatte og forbipasserende.

Frokosten står på majsgrød og vand, og pladsen foran rådhuset bliver mellem kl. 12 og 13 forvandlet til et nødhjælpskøkken, hvor Røde Kors vil stå klar med store gryder og servere nødhjælpsrationer.

Katastrofeeventen skal sætte fokus på, at det ikke er alle der kan få et ordentligt måltid mad hver dag. Lige nu sulter flere end 18 millioner mennesker i Vestafrika, langt de fleste børn, der er i fare for akut underernæring. Der er brug for hjælp nu, og derfor vil en del af pengene gå til de sultende vestafrikanere, når Røde Kors samler ind søndag den 7. oktober. Den nødhjælpsmad, Røde Kors serverer foran rådhuset, er et eksempel på den mad, der kan laves ud af den nødhjælp, der bliver distribueret til nødlidende.

”Vi er rigtig glade for, at de ansatte på Frederikshavn Rådhus er med på at skifte frokosten ud med en skål majsgrød og på den måde sætte fokus på sulten i Vestafrika. Vi mangler indsamlere i Frederikshavn, og vi håber, at mange får lyst til at melde sig, når de mærker på egen krop og sind, hvad det betyder, ikke at få den sædvanlige frokost”, siger formand Henrik Sørensen, fra Røde Kors i Frederikshavn.

”Røde Kors yder verden over et meget vigtigt stykke humanitært arbejde, som jeg finder det helt naturligt at støtte op om. Det er så lidt, det kræver af os at støtte Røde Kors’ indsats for at hjælpe de
mange millioner sultende mennesker i Vestafrika. Den indsats håber jeg meget, at kommunens medarbejdere og borgerne vil give en håndsrækning ved at bakke op om katastrofeeventen på onsdag”, siger Lars Møller og tilføjer:

”Vi kan hver dag spise os mætte, så hvad betyder det, at vi en enkelt dag må undvære vores frokost, hvis det kan kaste lys over en meget vigtig sag? Frederikshavn Kommune er med, fordi vi sammen kan gøre en lille forskel. Derfor vil jeg også gerne opfordre alle, der kan afse et par timer søndag den 7. oktober, til at melde sig som indsamler.”

Læs mere om Røde Kors-indsamlingen på www.rodekors.dk

En kommentar til “Onsdag rammer katastrofen Frederikshavn Rådhus” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Onsdag rammer katastrofen Frederikshavn Rådhus”

  • Søren Christensen

    Kunne det tænkes at Jørgen Poulsen eller en af de andre vellønnede velgørenheds-pampere står og uddeler nødhjælpsmad denne dag?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Onsdag rammer katastrofen Frederikshavn Rådhus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER