Frederikshavn Kommune får et klap på skulderen …

Frederikshavn Kommune får et klap på skulderen …

13. september 2012 - kl. 0:30 - af

….  og en løftet pegefinger i DI’s erhvervsklimaundersøgelse.

I Dansk Industris netop offentliggjorte undersøgelse af kommunernes erhvervsklima er Frederikshavn Kommunes placering faldet 10 pladser fra nr. 61 i 2011 til nr. 71 af 96 mulige. Placeringen skal holdes op mod en placering som nr. 86 i 2010, da DI gennemførte en tilsvarende undersøgelse.

”Med sidste års tigerspring 25 pladser frem i feltet fik vi et klart signal om, at vi er på rette vej. På en række områder klarer vi os bedre nu, end vi gjorde sidste år. Undersøgelsen viser, at virksomhederne oplever, at den kommunale sagsbehandling er væsentligt forbedret. Det samme gælder dialogen med kommunen og kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne. I tilfredsheden med det kommunale vejnet kan vi konstatere en klar forbedring fra en plads som nr. 63 i 2011 til en plads som nr. 49 i år”, udtaler borgmester Lars Møller.

”Men undersøgelsen peger også på nogle udfordringer, vi skal tage fat i. Virksomhederne giver os en løftet pegefinger på flere vigtige områder. Det gælder bl.a. overholdelse af betalingsfrister og adgangen til børnepasning og gode folkeskoler. I virksomhedernes vurdering af kommunens brug af private leverandører er scoren lav. Det er et paradoks, når Frederikshavn Kommune ligger i top ti i konkurrenceudsættelse. Vi ligger nr. 9 blandt de kommuner, der har øget antallet af opgaver, der sendes i udlicitering. Her skal vi gøre en aktiv indsats for at synliggøre de opgaver, vi sender i udbud og gøre det enklere for virksomhederne at byde ind på opgaverne”, siger borgmester Lars Møller.

Hvad er gjort?
I 2010 blev der nedsat en arbejdsgruppe på tværs af Frederikshavn Erhvervsråd og Frederikshavn Kommune, som fik til opgave at komme med forslag til forbedringer af erhvervsklimaet i kommunen. Dette arbejde har resulteret i en strømlining af den kommunale sagsbehandling og en tættere dialog mellem de kommunale sagsbehandlere og virksomhederne. I samme periode har Erhvervshus Nord skruet op for de opsøgende virksomhedsbesøg med henblik på at hjælpe virksomhederne til vækst og fremgang.

Næste skridt
Borgmester Lars Møller indkalder den tværgående arbejdsgruppe for i nærmeste fremtid at drøfte, hvad kommunen og Erhvervshus Nord konkret kan gøre for at imødekomme virksomhedernes kritik og skabe forbedringer på de områder, hvor virksomhederne oplever barrierer for en positiv erhvervsudvikling.

”Der er mange parametre, vi er gået frem på i dette års undersøgelse, men der er også udviklings-områder, for eksempel brug af private leverandører. Erhvervshus Nord vil gerne sikre sig, at virksomhederne har de nødvendige kompetencer til at byde ind på de udliciterede opgaver fra kommunen. Derfor planlægger vi et gå-hjem-møde, hvor kommunens indkøbsafdeling og virksomhederne kan mødes”, udtaler Niels Christensen, erhvervsdirektør for Erhvervshus Nord.

Fakta om DI’s undersøgelse ”Lokalt Erhvervsklima 12”:
Undersøgelsen måler på virksomhedernes skønsmæssige tilfredshed med kommunens indsats inden-for tre hovedområder, henholdsvis erhvervsvenlighed, tilfredshed med den kommunale indsats samt statistiske kommunale rammevilkår, herunder:

  • Infrastruktur og transport
  • Arbejdskraft
  • Kommunal sagsbehandling
  • Skatter, afgifter og gebyrer
  • Fysisk planlægning
  • Brug af private leverandører
  • Kommunens image
  • Kommunens velfærdsservice
  • Information og dialog med kommunen

Undersøgelsen omfatter 141 DI medlemsvirksomheder i Frederikshavn Kommune med en svarprocent på 48 %.

Frederikshavn Kommune er gået 10 pladser tilbage, så den samlede placering er nr. 71.

Frederikshavn Kommune er gået frem i følgende fire ud af i alt 11 kategorier:

Kategorier Placering i 2011 Placering i 2012
Infrastruktur og transport 47 39
Kommunal sagsbehandling 71 54
Kommunens image 78 75
Information og dialog med kommunen 77 63

I kategorierne ”Kommunale rammevilkår” og ”Arbejdskraft” er der status quo.

Læs mere om undersøgelsen ”Lokalt Erhvervsklima 12” på www.di.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune får et klap på skulderen ...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER