September: Boligrente i 0,0-rekord

September: Boligrente i 0,0-rekord

29. august 2012 - kl. 10:01 - af

Renten på boligejernes rentetilpasningslån kan i september falde fra den nuværende bundrekord på 0,19 procent til 0,0 procent – eller derunder. Det kan blive resultatet af ECBs forventede rentesænkning og åbningen af Nationalbankens særlige lånefacilitet.

Efterspørgslen efter danske boliglån fortsætter med at sende renten på de korte rentetilpasningslån i nye bundrekorder. Det etårige rentetilpasningslån har for nylig sat ny bundrekord på 0,19 procent, men allerede i næste måned kan Den Europæiske Centralbank (ECB) og Danmarks Nationalbank sende renten i nye bundrekorder.

Dermed er det ikke længere usandsynligt, at danske boligejere vil komme til at opleve en rente på 0,0 procent eller derunder på deres etårige rentetilpasningslån.

ECB sænker renten

Torsdag 6. september holder Den Europæiske Centralbank (ECB) rentemøde, og her forventes renten at blive sænket fra 0,75 procent til en historisk lav rente på kun 0,5 procent.

Såfremt ECB sænker renten, vil Danmarks Nationalbank højst sandsynligt følge trop med en rentesænkning herhjemme. Det vil påvirke de almindelige indlånsrenter i nedadgående retning og vil alt andet lige presse investorerne over i andre alternativer, herunder blandt andet realkreditmarkedet, for derved at opnå et højere afkast. Resultatet er øget efterspørgsel efter realkreditobligationer, og det presser kursen op og dermed renterne ned.

Den øgede efterspørgsel efter realkreditobligationer vil sandsynligvis koncentrere sig om de korte rentetilpasningslån, fordi investorerne ikke ønsker at binde pengene i en længere årrække. Det skyldes en forventning om, at renten om 1-2 år vil være højere, end den er i dag, og derfor ønsker investorerne at have mulighed for at genplacere pengene til en højere rente, når den etårige realkreditobligation udløber.

Nye Nationalbank-lån

Ligeledes i september udbyder Nationalbanken endnu engang treårige lån til en ekstremt lav rente til de danske banker.

Det er op til den enkelte bank at vurdere, i hvilket omfang den vil benytte sig af Nationalbankens lånefacilitet, men hvis bankerne i stor stil vælger at låne af Nationalbanken, vil en del af disse penge sandsynligvis også blive placeret i korte realkreditobligationer. Sker det, vil det også være med til at presse renterne på de populære, etårige rentetilpasningslån endnu længere ned.

Ingen check på vej

Danske boligejere er i dag tættere på at få negativ rente på deres rentetilpasningslån end nogensinde tidligere. Alligevel er der ikke umiddelbart udsigt til, at realkreditinstitutterne skal udskifte girokortet med en check i forbindelse med den kvartalsvise renteafregning. Boligejerne skal nemlig fortsat betale omkring 0,8 procent i bidrag på rentetilpasningslånet, og dermed skal renten falde knap et procentpoint, før checken bliver en realitet.

Med til at afgøre renten på danske rentetilpasningslån er i høj grad også den økonomiske udvikling i resten af Europa. Det er primært ustabiliteten i Sydeuropa, der har sendt de danske renter i den nuværende bundrekord, og derfor vil en bedring af situationen i Sydeuropa også kunne sende danske renter op igen.

Uanset kan september meget vel blive den måned, hvor danske boligejerne for første gang nogensinde kan få et boliglån til 0 procent i rente.

Om Spar Nord

Med flere end 255.000 kunder, cirka 1.350 medarbejdere og en egenkapital på 5,6 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 67 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

En kommentar til “September: Boligrente i 0,0-rekord” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “September: Boligrente i 0,0-rekord”

  • Søren Christensen

    Er overskriften ikke lidt misvisende/overdrevet?
    Renten er trods alt ikke kommet ned på 0,0% endnu – og der er heller ingen der ved om den rent faktisk når derned……

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'September: Boligrente i 0,0-rekord ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER