Finans: Gift dig med Danske Bank

Finans: Gift dig med Danske Bank

21. august 2012 - kl. 0:26 - af

Seneste regnskab afslører, at Danske Bank er på rette vej. I løbet af et par år vil der være rettet helt op på forretningen, og så vil aktien ikke kunne købes i nærheden af den nuværende kurs.

Det seneste regnskab fra Danske Bank afslører, at det går den rigtige vej. Og med så hastige skridt, at banken allerede om få år, kan være tilbage til fordums styrke, og begynde at betale dividende igen. Og da med et rigtigt højt direkte afkast i forhold til den nuværende kurs. Da aktiemarkederne altid handler på forventningens glæde, betyder det, at kursen allerede indenfor det næste år meget vel kan stige kraftigt. Et niveau på 130-140 stykker indenfor 12 måneder er ikke urealistisk.

Gennem det seneste stykke tid har Danske Bank sat renterne på deres udlån op i et tempo der ville imponere selv Usian Bolt. Meget irriterende hvis man er udlånskunde i banken, men dejligt hvis man er aktionær. For nettorenteindtægterne viser en fremgang på 7,5 % i kvartalet på årsbasis. Og da banken har bebudet yderligere prisstigninger, er der mere i vente på den konto.

Samtidig synes der godt styr på omkostningsreduktionen, og der er lagt op til yderligere besparelser de kommende år. Nedskrivningerne gør stadig ondt, men for at tandpinen kan blive overstået, må tanden jo trækkes ud. Og nedskrivningerne er ikke højere, men snarere lavere end ventet.

2012 bliver ikke noget jubelår som sådan. Dertil mangler der stadig for meget oprydning. Men fra år 2013 af kan det blive rigtigt sjovt. Men så længe kan man ikke vente med at blive aktionær, for så er toget for længst kørt fra perronen.

Disclosure: Claus Forrai ejer aktier i Danske Bank. Tidshorisonten kan være både kort og lang.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:
http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Gift dig med Danske Bank' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER