Stygge Krumpen-spil på By- og egnsmuseet

Stygge Krumpen-spil på By- og egnsmuseet

9. august 2012 - kl. 1:00 - af

I den kommende weekend gentages Stygge Krumpen-spillet ”Sladder, vraggods og kærlighed” på Skagen By- og egnsmuseum.

Spillet handler om skagboernes reaktion på, at den kendte Børglum-bisp gæstede byen en enkelt gang i 1530erne. Bispen er ikke selv med i spillet, men der sladres om ham og hans liv på Voergaard og Sæbygaard, og da man ikke ved ret meget om det, er der så meget mere grobund for sladder.

Der fortælles også om de vragforordningerne, som Christian den 2. indførte og, som kom byer som Skagen til skade. Ind i mellem alt dette snor sig også en lille kærlighedshistorie.

Spillet er skrevet og instrueret af Poul Bernth, som tidligere har skrevet nogle af de egnsspil, som gennem årene er blevet opført på museet. De medvirkende er Skagens amatørteatergruppe, ”De usandsynlige” suppleret med egnsspillere.

Spillet kan opleves fredag, lørdag og søndag kl. 14. Der er gratis adgang for museets gæster.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stygge Krumpen-spil på By- og egnsmuseet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER