Ordet er frit: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed….

Ordet er frit: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed….

9. august 2012 - kl. 9:43 - af

Beliggenheden er helt indiskutabelt det væsentligste for en ejendom/boligs værdi, og det første en ejendomsmægler eller en vurderingsmand fra en kreditforening ser på, når de skal værdisætte eller finansiere en ejendom.

Det er i tidens vanskelige ejendomsmarked, med et stort udbud af ejendomme som er til salg, meget afgørende ens ejendom adskiller sig positivt, fra de andre ejendomme som man skal konkurrere imod, i en salgsproces.

Understed og Øksenhede, som er to landsbyer beliggende lige nordvest for Sæby, ligger direkte op til det planlagte vindmølleområde ”Tamholt”. I området planlægges der opsætning af fem vindmøller, med en højde på 131 meter, som vil påvirke mange af beboerne i nærområdet med støjgener og skyggekast fra vingerne. Disse direkte gener og udsynet til en vindmøllepark af disse dimensioner vil uomtvistelig påvirker værdiansættelsen af boligerne – både tæt på og i en pæn omkreds deraf.

Understed, som er højt beliggende nord for Sæby, er bl.a. kendt for sin flotte udsigt mod sydvest (Tamholt), og Øksenhede er kendt for sin beliggenhed i den flotte natur ved foden af Gedebjerget og tæt på Sæbygaard Skov. Hvis det besluttes at opsætte de fem vindmøller, vil boligejerne i de omkringliggende områder helt uden tvivl opleve, at det vil være vanskeligt at få deres ejendomme solgt uden værditab. Der er meget få købere som vælger at flytte til et område og landsbyer, som ligger i støjzonen af fem 131 meter høje vindmøller, og som med den nye vindmøllebekendtgørelse i ryggen, helt uden mulighed for begrænsning, kan støje frit, når det blæser mere end 8 m/s – og som de fleste ved, er det ofte i Danmark. Desuden vil finansieringsinstitutterne være meget kritiske, med at yde lån til renoveringer af ejendomme, da prisniveauet pga. omsætteligheden uomtvistelig vil være stærkt faldende.

Den negative demografiske udvikling i Frederikshavn Kommune, gør det vanskeligt nok i sig selv at tiltrække nye tilflyttere, så vores vigtigste trækplaster, som er beliggenheden i den flotte natur, bliver væsentligt påvirket med opsætning af vindmøller, som er mere end dobbelt så høje som Cloostårnet – og endda langt højere end Gedebjerget. Dette hænger ikke sammen med Frederikshavn Kommunes planer om at tiltrække beboer til de mindre byer.

Vi er mange som har valgt at bosætte os i Understed/Øksenhede, netop på grund af beliggenheden i det naturskønne område og mange har gennem årene investeret kræfter og penge i renovering af deres ejendomme. Det vil være urimeligt, at opsætningen af disse vindmøller mere eller mindre stavnsbinder, beboerne til deres ejendom på grund af ingen har lyst til at købe ejendomme, i et område med 131 meter høje vindmøller. Jeg har selv, som statsautoriseret ejendomsmægler og valuar, gennem mere end 15 år været med til at sælge og vurdere en del af boligerne i Understed/Øksenhede og ud fra min professionelle erfaring med området, plus erfaringer fra lignende situationer, er det helt sikkert, at det vil påvirke købers og finansieringsinstitutternes vurdering af ejendommene.

Desuden bør det bemærkes, at alle dem som har valgt at sætte deres pensionsopsparing i deres ejendom, vil opleve, at denne reduceres væsentlig, som følge af ejendommen falder i værdi.

Vindmøller af denne størrelse, burde ikke tillades opsat på land i et tæt befolket område, hvor de påvirker beboernes dagligdag og heldbred med lavfrekvent støj og skyggegener fra vingerne, samt værdien af deres ejendomme, via manglende omsættelighed.

Vindmøller af denne størrelse bør placeres på havet, hvor påvirkningen af nærmiljøet, ikke er af samme omfang og konsekvens, som i tæt beboede områder.

Nils Gadensgaard

Understedvej 128

9300 Sæby

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER