Finans: Opjustering lurer i Roblon

Finans: Opjustering lurer i Roblon

7. august 2012 - kl. 9:18 - af

Trods et fremragende halvårsregnskab har selskabets ledelse valgt ikke endnu at opjustere forventningerne til årsresultatet.

Roblon er et ganske bemærkelsesværdigt selskab med en P/E på under 10 og et direkte udbytte på mere end 10. Og det vel at mærke på baggrund af et resultat som kun forventes at blive endnu bedre i de kommende år.

Kursen på aktien er da også steget det seneste stykke tid, men der er potentiale til langt mere. Og en udløsende faktor kan blive en opjustering senere på året. En sådan synes nemlig meget sandsynlig efter at selskabet valgte at bibeholde forventningerne til årsresultatet i en størrelsesorden på 230 mio. kr. for omsætning og et resultat før skat på 30 mio. kr.

Roblon opnåede i 1. halvår 2011/12 en omsætningsvækst på 21,3 % til 120,3 mio. kr., mod 99,2 mio. kr. sidste år, og resultatet af primær drift blev forbedret fra 14,5 mio. kr. til 17,0 mio. kr., hvilket er bedre end forventet ved årets start. Resultatet før skat landede på 17,9 mio. kr. mod 14,2 mio. kr. sidste år, hvilket også er bedre end forventet. Omsætningsfremgangen er især skabt inden for de to produktområder ”fiberoptiske kabler/kabelmaskiner” (herunder specielt stor fremgang for kabelmaskiner til den fiberoptiske kabelindustri) samt ”TWM” (maskiner til tovværksindustri og kulfiber-industri). For begge produktområder er der realiseret tocifrede vækstrater for omsætningen i forhold til sidste års første halvår, anfører Roblon i regnskabet.

Men til trods for at resultatet på alle områder er bedre end forventet af selskabet selv, har ledelsen altså valgt ikke at opjustere, som følge af usikkerheden i udviklingen i verdensøkonomien. Men det ligner typisk jysk tilbageholdenhed, og neutralt betragtet vil det være en overraskelse om selskabet ikke opjusterer senere på året.

Disclosure: Claus Forrai ejer aktier i Roblon. Tidshorisonten for investeringen kan være både kort og lang.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Opjustering lurer i Roblon' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger