Naturaften med hjorte og vinsmagning i Voerså

Naturaften med hjorte og vinsmagning i Voerså

3. august 2012 - kl. 13:14 - af

Voerså Borgerforening var torsdag aften gået i samarbejde med restauratør Frank Størup, vinspecialist Jette Sørensen, naturvejleder ved Frederikshavn Kommune Bo Storm og hjorteavlerparret Birgith og Jens Burskov på Nørgård i Voerså, om arrangement af en rigtig familieaften med tur til den nærliggende hjortefarm med kronvildt og en tur til Strengsholt bæk, der populært blandt lokale kaldes Møllebækken. Alt i alt en lille gåtur på 2,5 kilometer.

Ved hjortefarmen fortalte Jens Burskov om hjorteavl bag hegn og svarede på en del spørgsmål fra de mange interesserede. Bo Storm fortalte om områdets flotte natur.

Efter besøg på hjortefarmen gik turen til Strengsholt bæk ved FDF-lejren Møllegården, hvor der i øjeblikket foregår en større renovering. Bo Storm fortalte om opgravning af Mølledammen, der efterhånden var groet til, og om de mange sving, der er blevet lavet på selve bækken, samt fjernelse af den tidligere laksetrappe, der alligevel ikke fungerede efter hensigten.

Området ved Møllebækken er endnu ikke færdigt, men med tiden vil der ved bækken blive opstillet både borde og bænke, så det bliver et eftertragtet område at besøge for familier med madkurve og naturelskere.

På Nørgård var der fuld gang i forberedelserne til, at de omkring 150 deltagere skulle komme tilbage. Her blev der stegt hjorteburgere, fremstillet salater af hjemmeavlede grønsager fra gården, hældt rødvin op til maden og i teltet spillede Flauenskjold Harmonika Orkester.

Efter hjemkomsten til Nørgård nød deltagerne at komme til at sidde ned og nyde både mad, vin og musik, mens børnene bagte pandekager over åben ild ved hjælp af Knud Søhane spejderne.

Efter spisningen diskede vinspecialist Jette Sørensen op med indtil flere smagsprøver på flere rød- hvid og rosevine.

Deltagerne havde hver betalt kr. 100 – for arrangementet, og flere var overrasket over hvad man kunne opnå for disse penge.

En kommentar til “Naturaften med hjorte og vinsmagning i Voerså” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Naturaften med hjorte og vinsmagning i Voerså”

  • frank Osvald Stjerne Størup

    Tak til Voerså Borgerforening, Birgith & Jens, Hanne & Bo, alle hjælpere, & alle deltagere for en skøn aften 😀

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Naturaften med hjorte og vinsmagning i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger