Voerså: 40 år i brevduernes tjeneste….

Voerså: 40 år i brevduernes tjeneste….

10. juli 2012 - kl. 0:20 - af

Sidst i juni måned blev Frede Sørensen fra Voerså Brevdueforening DAN 0211 JET hyldet med diplom og De Danske Brevdueforeningers sølvnål for 40 års medlemskab af foreningen. Begge dele blev overrakt af formand Karsten Larsen.

I sin tale til Frede Sørensen roste formanden ham for jobbet som kurvemand, som Frede Sørensen har bestridt i over 30 år.

(Kurvemandens job er klargøring af transportkurve til duerne, sørge for rengøring samt reparationer og daglig vedligeholdelse af disse.)

Formanden roste også jubilaren for at være meget social og pligtopfyldende i brevdueklubben.

Frede Sørensen fyldte til Skt. Hans 80 år, men trods sin alder fortsætter han som brevduemand med en besætning på 20 par duer, så der kan komme endnu flere præmier hjem til dueslaget, foruden de mange, der er erobret gennem årene.

Under normale omstændigheder vil Frede Sørensen helst ikke fotograferes, men formanden havde sørget for, ingen havde fået noget at vide, og på en ganske almindelig dag hvor duerne skulle gøres klar til forsendelse, bad formanden om ordet, og her blev Frede Sørensen, ”fanget på det forkerte ben”, selv om han sad på en stol. Fotografen var hurtig, og Frede Sørensen kom i ”kassen”.

Efter overrækkelsen indvilgede de fremmødte i at blive fotograferet udenfor, i det dejlige sommervejr, og her lod Frede Sørensen sig overtale til at følge med. På billedet ses også tydeligt et vist udtryk i ansigtet, der må betegnes som stolthed.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså: 40 år i brevduernes tjeneste....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger