Finans: Se hvor meget din ejendomsskat stiger

Finans: Se hvor meget din ejendomsskat stiger

8. juli 2012 - kl. 12:02 - af

Til trods for faldende boligpriser stiger grundskylden med mere end 50 % i mange kommuner efter den seneste vurdering fra SKAT. Se her hvor meget den stiger i din kommune.

På trods af skattestop og faldende boligpriser stiger boligejernes skatter kraftigt. Den såkaldte grundskyld (eller ejendomsskat) må nemlig, ifølge aftalen om skattestoppet, stige med op til syv procent om året. Det er både godt og skidt. Godt fordi det lægger et loft over, hvor meget udgifterne stiger om året. Og det har i en længere årrække reddet boligejerne for kæmpe skattestigninger.

Men dermed slutter gavmildheden også. For skattestigninger er ikke blevet glemt – blot gemt. Og det er den regning, der skal betales i disse år, hvor det skattemæssige efterslæb fra prisfesten for nogle år tilbage skal betales.

Der er dog stor forskel de enkelte kommuner imellem hvor stort det skattemæssige efterslæb er og derfor også stor forskel på, hvor meget grundskylden stiger i indeværende år. Og ligeledes er der stor forskel på, hvor meget skyldig skat der skal indhentes i de kommende år. En betragtning man bør have med i sine overvejelser, hvis man er på udkik efter en ny bolig. For det er ikke småbeløb, der kan være tale om. I nogle områder udgør grundskylden en udgift på flere tusinde kroner om måneden.

Det gælder f.eks. på Frederiksberg, hvor den seneste stigning lød på 76 pct. Da Frederiksberg på grund af skatteloftet har et efterslæb, venter der, ifølge en analyse fra Danske Bank, således kommunens jordejere en samlet stigning på 153 pct.

Danske bank har lavet en opgørelse over hvor meget ejendomsskatterne stiger for en gennemsnitsbolig i de enkelte kommuner. Se oversigten her

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Se hvor meget din ejendomsskat stiger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER