Vendelbolune – for dem der kan sproget!

Vendelbolune – for dem der kan sproget!

5. juli 2012 - kl. 5:11 - af

En midaldrende dame (navnet kendt af redaktionen) fra Frederikshavns Kommunes sydlige ende var tirsdag 27. marts en tur til tjek på Frederikshavn Sygehus.

Damen fortæller her selv på sit lune vendelbomål.

– På gro´j å dær ær kræft i familien, så håller dåktår-majern yv´e mæ wos, så a hår wa´rt en tur til tjek på syg´hust i da. A sku fa´est frå i gor ettermaje, å så ær a li´eg kommen hjam no hær te maje. A fæk en slan´g  jawwe åp i æj´tarmi, å så skubbe de nue mæ dæj fræm å tebaje. Pludselig så´e dåktormaj, at no ku haj en ko´em længere. Så så´e a te ham um å tjy´er teba´je ijan. Det ju´er haj så, å så da haj var faer, spur a ham ætter, um haj ha foj´en nue. Det så´e haj næj te, å det ku a gåt ha fortal ham, at haj ku hværken feéj røtter eller fisk.

– A ha i bette mapak mæ hjam frå, for det er gåt nok læ´eng se´en i gor ettermaje å så te no uen å få nu å spies, så no hår a fåt en pariserbøf, så no ær a klår te å go u å partér 3 hi´el  gries. A ska ha mej maj mæ, for haj ska en bå´er go hær hjaém å fis på hammelt.              

Oversættelse
På grund af der er cancer i familien, så holder doktormændene øje med os, så jeg har været til undersøgelse på sygehuset i dag. Jeg skulle faste fra i går eftermiddags, og så er jeg lige kommet hjem nu til middag. Jeg fik en slange jaget op i endetarmen, og så skubbede de noget frem og tilbage. Pludselig sagde doktormanden, at nu kunne han ikke komme længere. Så sagde jeg til ham om at køre tilbage igen. Det gjorde han så, og så da han var færdig, spurgte jeg ham efter, om han havde fundet noget. Det sagde han nej til, og det kunne jeg godt have fortalt ham, at han kunne hverken finde rotter eller fisk.

Jeg havde en lille madpakke med hjemmefra, for det er godt nok længe siden i går eftermiddags og så til nu uden at få noget at spise, så nu har jeg fået en pariserbøf, så nu er jeg klar til at gå ud og partere tre hele grise. Jeg skal have min mand med, for han skal ikke bare gå herhjemme og drive den af.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vendelbolune - for dem der kan sproget!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger