Politiet på spiritus- og narkotikakontrol i trafikken

Politiet på spiritus- og narkotikakontrol i trafikken

30. juni 2012 - kl. 14:06 - af

Fra mandag den 2. juli til søndag den 8. juli 2012 gennemfører politiet en landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol.

Sommerperioden er den tid på året, hvor de fleste spritulykker sker, fordi de lyse varme aftener indbyder til fester og hygge med mad – og drikke. Politiet fortsætter derfor indsatsen mod spirituskørsel.

Hvem kører hjem?
Den målrettede kontrol er koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Hvem kører hjem?”. Kampagnen startede i uge 24 og slutter tirsdag den 3. juli 2012. Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med Trygfonden, kommunerne i Danmark og politiet. Kampagnen ”Hvem kører hjem?” skal forebygge at venner, familie og kolleger bevæger sig ud i trafikken med promiller i blodet. Se mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk.

341 blev sigtet for spirituskørsel sidste år
Ved en tilsvarende kontrol i uge 26 i 2011 blev der standset i alt 9.175 køretøjer. Ved disse kontroller konstaterede politiet, at 125 førere var spirituspåvirkede og 13 førere var påvirkede af narkotika/medicin. På landsplan blev der i perioden sigtet i alt 341 personer for spirituskørsel herunder 28 i forbindelse med færdselsulykker.

Det samlede resultat af spiritus- og narkotikakontrollen forventes udsendt i løbet af uge 28.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet på spiritus- og narkotikakontrol i trafikken ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER