100 år for forfatter Herman Bang….

100 år for forfatter Herman Bang….

19. juni 2012 - kl. 11:01 - af

I år er det hundrede år siden forfatteren Herman Bang døde. Nordjyllands Kystmuseum mindes på museet i Sæby forfatteren, der omkring forrige århundrede var en velkendt skikkelse i Sæby.

I samarbejde med en studerende fra Kultur- og Naturformidleruddannelsen på UCN i Hjørring har Nordjyllands Kystmuseum udarbejdet ny formidling og forfatteren Herman Bang og hans forhold til området omkring Sæby. Herman Bang, og en lang række af datidens største kendisser – kunstnere og forfatter havde i slutningen af 1800tallet kastet deres kærlighed på Sæby. Her samledes de år efter år på sommerferier og arbejder. Kunstnerne malede i skoven, mens forfatterne fandt ro i den lille provinskøbstad til at skrive og finde inspiration til nye værker. Enkelte slog sig ned og fik mere permanente tilhørsforhold til Sæby.

Historien om kunstnerne og forfatterne i Sæby, og om Clasens have, hvor de alle samledes, kan opleves i netop Clasens Have, bag Algade 3. Her ligger museets lille anneks, den lille gule bygning ved fiskerstien, hvor døren står åben til en gratis fortælling med mange stemningsfulde billeder fra en særlig tid i Sæby. I år er udstillingen suppleret med en uddybning om forfatteren Herman Bang i anledning af 100året for hans død.

Som et andet ekstra tiltag af formidling i forfatternes fodspor har den studerende på Nordjyllands Kystmuseum, Sæby, udarbejdet en folder, der kan tages med ud i byen, hvor man kan opleve steder i Sæby, der har knyttet sig særligt til de enkelte forfatteres tid i Sæby.

Glade Sommerdage har i løbet af sommeren de sidste mange år sat fokus på samme periode og emne i Sæbys historie, med et arrangement i Clasens Have i Sæby og et lignende i Bangsbos have. Desværre har det ikke sidste år og i år været muligt at gennemføre arrangementet i Sæby, men på Bangsbo vil Nordjyllands Kystmuseum igen skrue tiden og stemningen tilbage til de glade sommerdage, hvor en lang række kunstnere og forfattere satte kulør på egnen omkring Sæby og Bangsbo.

Yderligere information ved museumsinspektør Jens Thidemann, Nordjyllands Kystmuseum, Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '100 år for forfatter Herman Bang.... ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER