Sms overhaler fastnet i private virksomheder

Sms overhaler fastnet i private virksomheder

7. juni 2012 - kl. 10:55 - af

Sms er blevet en accepteret kommunikationskanal i erhvervslivet, og i de private virksomheder benytter medarbejderne oftere sms end fastnettelefon. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har lavet for Telenor. Medarbejderne i danske virksomheder udnytter de teknologiske muligheder, når de skal i kontakt med hinanden. Mail og mobiltelefon er de foretrukne måder at kommunikere på, men sms’en er ved at etablere sig som et medie til hurtige og vigtige beskeder. ”Danske medarbejdere modtager utrolig mange mails, og en mail kan nemt drukne i indbakken. Derfor kan det være en fordel at sende en sms, hvis man vil være sikker på at komme igennem eller gerne vil have et hurtigt svar. Det kan også være en måde at komme i kontakt med hinanden på uden for normal arbejdstid, hvor medarbejderne i sagens natur ikke lige sidder ved computeren,” siger salgsdirektør i Telenor Jens Andersen. Han bakkes op af Jeppe Kruse, der er ekspert i kommunikation på mobile platforme. ”De simple værktøjer er tit de stærkeste, og sms’en har en styrke i forhold til mange af de kommunikationskanaler, der findes i virksomhederne. Derfor er det heller ikke overraskende, at brugen af intranet er faldende, for tendensen går imod alle de store systemer til at sætte kommunikation i system. Man går hellere den direkte vej,” siger Jeppe Kruse. Se tallene fra Userneeds-undersøgelse på nedenstående links. Danskerne sender færre private sms’er Mens medarbejderne i både offentlige og private virksomheder sender flere sms’er end tidligere, er billedet et andet for de private mobilbrugere. Efter et årti med voldsom vækst, knækkede sms-kurven i 2010, og som helhed sender de danske mobilbrugere færre og færre sms’er. Det fremgår af de officielle telestatistikker. Det skyldes ikke mindst, at de mange smartphones giver mulighed for at kommunikere via andre kanaler som facebook og chat, og at disse kanaler i mange tilfælde erstatter sms’en. ”I erhvervslivet fungerer sms’en som et effektivt, mobilt medie til de hurtige og vigtige beskeder. Det er anderledes for privatbrugerne, der har et hav af andre kanaler at vælge imellem,” siger salgsdirektør i Telenor Jens Andersen. Fastnet under pres Meget peger på, at fastnettelefonen langsomt er ved at blive udfaset. Ifølge Aalunds telebarometer for andet halvår 2011 har 30 procent af virksomhederne skiftet fastnettelefonen ud med en ren mobil løsning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sms overhaler fastnet i private virksomheder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER