Det kommer 3 procents lånet til at koste

Det kommer 3 procents lånet til at koste

3. juni 2012 - kl. 10:01 - af

Fra 6. juni udbyder Spar Nord et nyt lån fra Totalkredit, hvor renten ligger fast på rekordlave 3 procent i 30 år. Spar Nord forventer, at ydelsen inklusive afdrag bliver godt 3.900 kroner om måneden efter skat per lånt million.

Den ekstremt store efterspørgsel efter danske værdipapirer får nu landets største realkreditinstitutter til at lancere 30-årige boliglån med en fast rente på rekordlave 3 procent.

Fra 6. juni udbyder Spar Nord det nye 3 procents lån fra Totalkredit, og det betyder, at boligejere kan låse renten fast i hele 30 år på bare 3 procent.

3.926 kroner i ydelse

Som landet ligger lige nu, vil lånet ifølge Spar Nord åbne i kurs 96,75, hvilket svarer til en månedlig ydelse inklusive afdrag på 3.926 kroner efter skat for hver million, man låner.

– Vores forventede ydelse på det nye 3 procents lån er stort set den samme, som den var på 3,5 procents lånet, før det lukkede. Det skyldes, at du får et kurstab, når du tegner et 3 procents lån, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm og tilføjer:

– Men det er klart, at hvis kursen på 3 procents lånet fortsætter med at stige mod kurs 100, så falder kurstabet ved nytegning af lånet, og så bliver den månedlige ydelse også mindre.

Enestående mulighed

Det nye 3 procents lån er ifølge Martin Lundholm interessant for alle de boligejere, der overvejer at sikre deres boligøkonomi med en exceptionel lav og fast rente.

– Det her er en enestående mulighed for at låse renten fast på et historisk lavt niveau i hele lånets løbetid, nemlig 30 år, understreger Martin Lundholm.

– Ud over rentesikkerheden har du også mulighed for at skære en del af restgælden ved at realisere den kursgevinst, der opstår, når renterne igen begynder at stige, fortsætter han.

Med åbningen af det nye obligationslån følger også risikoen for en såkaldt indlåsning, hvor boligejeren i tilfælde af stigende rente ikke kan indfri lånet til en markedsmæssig fair kurs. Men chefanalytikeren forventer ikke, at det bliver aktuelt denne gang:

– Indlåsningseffekten bliver kun aktuel, hvis renterne begynder at stige, inden der kommer gang i handlen af det nye lån, og det er der ikke meget, der tyder på lige nu, uddyber Martin Lundholm, der pointerer, at indlåsningsrisikoen altid er til stede, når en ny obligationsserie begynder.

Om Spar Nord

Med mere end 250.000 kunder, cirka 1.400 medarbejdere og en egenkapital på 5,5 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det kommer 3 procents lånet til at koste ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER