Nordjyske virksomheder tjener igen penge

Nordjyske virksomheder tjener igen penge

31. maj 2012 - kl. 12:55 - af

Erhvervssammensætningen er den altovervejende grund til, at nordjyske virksomheder tjener penge i disse år, viser BDO Barometret 2012 – en analyse af mere end 42.000 regnskaber fra danske virksomheder, udarbejdet af revisionsselskabet BDO.

Omsætningen blandt små og mellemstore virksomheder i Nordjylland har nu nået et niveau, der er højere end niveauet var i 2007 – og der er fornyet optimisme og tro på fremtiden.

Faktisk tror 81 pct. af virksomhederne på samme eller stigende omsætning i 2012, viser BDO Barometret 2012. BDO Barometret er udarbejdet på basis af regnskabsoplysninger fra over 42.000 små og mellemstore virksomheder samt en spørgeskemaundersøgelse, der blev besvaret af 1.500 virksomheder.

Det store datagrundlag dokumenterer, hvordan de små og mellemstore virksomheder i Nordjylland klarer sig sammenlignet med resten af landet, og konklusionen er klar – Nordjyderne er landets bedste til at tjene penge.

Den positive udvikling skyldes primært erhvervssammensætningen. Landets industrivirksomheder er forholdsvist upåvirkede af finanskrisen, og de klarer sig økonomisk væsentlig bedre end virksomheder i andre brancher. Da 15 % af den samlede omsætning i Nordjylland kommer fra denne virksomhedstype, tjener de nordjyske virksomheder flere penge end resten af landets små og mellemstore virksomheder.

Men hvor er det så nordjyderne tjener penge?
Forklaringen på de gode resultater er, at nordjyderne sætter tæring efter næring, hvilket ses af, at der er godt styr på de direkte omkostninger og resultatet af den primære drift er kraftigt opadgående.

Analysen viser, at industrivirksomhederne i Nordjylland har formået at vende de senere års økonomiske stramninger til noget positivt fx bedre indkøbspriser samt skarp styring af omkostningerne til lønninger.

Få mere at vide
Kontakt et af BDOs 8 kontorer i Nordjylland – find det på www.bdo.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske virksomheder tjener igen penge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER