Finans: Nu muligt at lease en bolig….

Finans: Nu muligt at lease en bolig….

29. maj 2012 - kl. 0:14 - af

Leasing har længe været en yndet folkesport blandt landets bilejere, og nu breder konceptet sig også til boligsektoren. Det er Advokatfirmaet Kyed & Jybæk i København der, efter 3 års udviklingsarbejde, er klar med et helt nyt koncept. Advokatfirmaet har rørt godt rundt i gryden med ingredienser som leje, brugsret, tinglysning, købsaftale og forbrugerbeskyttelse, og er kommet frem med en konstruktion, der minder meget om en kombination af leasing og leje med forkøbsret.

Konstruktionen, ved navn Bo Option, løser et problem for såvel købere som sælgere. Køberne får adgang til en bolig allerede nu uden at være forpligtiget til at købe den. Og sælgerne får mulighed for at leje deres bolig ud uden at blive fanget af lejelovens restriktive bestemmelser og slipper derfor for dobbelt husleje, hvis de allerede har købt eller påtænker at købe en anden bolig.

Ved en Bo Option får “køberen” en ret, men ikke pligt til at købe boligen indenfor en fastsat prøvetid. I forbindelse med handlen deponerer køber 5 pct. af salgssummen. Og derudover betales en månedlig husleje, der svarer til ydelserne ved en 80 procents realkreditbelåning af ejendommen. Penge som “sælgeren” modtager til at betale afdrag på de eksisterende lån i ejendommen.

Hvis “køberen” i løbet af prøveperioden beslutter sig for at købe boligen, indgås handlen til den aftalte pris, dog reguleret med forbrugerprisindekset for den periode hvor boligen har været til rådighed for køberen. Hvis boligpriserne er steget mere end forbrugerprisindekset, har køberen altså gjort en god handel. Og hvis boligpriserne er fortsat med at falde, kan han undlade at gennemføre købet eller prøve at genforhandle prisen til et lavere niveau.

En Bo Option indeholder altså mange fordele for den potentielle køber. Men sælger kan også have stor fordel af aftalen. Mange potentielle sælgere er i forvejen tvunget til at opgive et salg i det nuværende marked og i stedet leje boligen ud. Men der er mange potentielle faldgruber i lejeloven for private boligejere, hvis de vælger at leje deres bolig ud. Faldgruber man undgår via en Bo Option.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Nu muligt at lease en bolig....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger