Lokale besigtiger borgvoldene på St. Rugtved

Lokale besigtiger borgvoldene på St. Rugtved

26. maj 2012 - kl. 1:23 - af

De spændende borgvolde ved St. Rugtved, der ligger et par kilometer vest for Voerså, har der altid været en vis mystik om. Ingen tvivl om, at der hører en spændende historie til både borgvoldene og til herregården, der på et tidspunkt ejedes af dronning Margrethe den 1.

I 1393 overdrog dronningen borgen til biskoppen i Børglum, og denne spændende historie fortæller museumsinspektør Jens Thidemann om, når medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Lyngså og Omegn besøger borgvoldene onsdag 6. juni 19.00.

På voldene bliver der serveret en øl eller sodavand, og den tidligere ejer af St. Rugtved, Jens Larsen, viser rundt på stedet. Når museumsinspektøren har fortalt historien om voldene, går turen til Kulturhuset Værestedet i Lyngså, hvor der serveres kaffe og boller. Ved kaffebordet håber bestyrelsen, nogle deltagere kan komme med supplerende indlæg om aftenens emne.

Tilmelding til arrangementet er nødvendigt og skal ske senest 3. juni til formand John Vognsen på telefon 98 46 91 46. Hele herligheden koster bare kr. 30 -.

Voldstedet, der er en borgbanke på omkring 60 x 30 meter, har ikke offentlig adgang. Her skal man først spørge ejeren, Bente Larsen, om lov.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale besigtiger borgvoldene på St. Rugtved' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER